Ze sportu:

Jediným českým zástupcem v osmifinále soutěže jednotlivců na mistrovství Evropy stolních tenistů v Ostravě bude Josef Šimončík, který přehrál chorvatského veterána Zorana Primorace. Třetí kolo bylo konečnou stanicí pro Petra Korbela i Ivetu Vacenovskou a Renátu Štrbíkovou, které však společně prošly mezi posledních osm dvojic ve čtyřhře. Ve čtvrtfinále proti Maďarkám Krisztině Tóthové a Georgině Potaové měly tři mečboly a sahaly po medaili, ale nakonec prohrály 3:4.

Čeští tenisté vedou v semifinále Davisova poháru v Srbsku 1:0 na zápasy. Radek Štěpánek využil faktu, že domácí v Bělehradu neposlali do hry světovou dvojku Novaka Djokoviče, a náhradníka Viktora Troického porazil 4:6, 6:2, 6:4 a 6:4 bez minuty po třech hodinách hry.

Fotbalisté Sparty vstoupili do Evropské ligy výhrou 3:2 nad Palermem po dosud nejlepším výkonu v sezoně. Góly českého mistra padaly po rychlých akcích, jejich autory byli Bony Wilfried, Jiří Kladrubský a Václav Kadlec. Hosté snížili na konečný výsledek sedm minut před koncem, dramatický závěr dokázali letenští hráči zvládnout.

Hokejové mistrovství světa bude mít od roku 2012 nový hrací systém. Základní část turnaje se bude hrát ve dvou osmičlenných skupinách způsobem každý s každým a vždy čtyři nejlepší celky postoupí přímo do play off. Poslední týmy v obou skupinách naopak rovnou sestoupí. O změně systému v pátek rozhodla na kongresu v Portoroži mezinárodní federace IIHF. Počet zápasů se tím zvýší z 56 na 64, finalisté odehrají deset místo dosavadních devíti utkání. "Je to povedená úprava, se kterou jsme všichni spokojení," uvedl v prohlášení prezident IIHF René Fasel.

Česká basketbalistka Jana Veselá vyhrála se Seattlem zámořskou WNBA. Její tým zvítězil ve třetím finále na palubovce Atlanty 87:84 a celkově v sérii triumfoval 3:0 na zápasy. Šestadvacetiletá křídelní hráčka nyní s týmem slaví titul, v pondělí by se mohla připojit k české reprezentaci, kterou ve čtvrtek v Brně čeká premiéra na domácím světovém šampionátu proti Argentině.