Ze sportu:

Prvenství v páté kvalifikační skupině a také téměř definitivní jistota, že do říjnové baráže o postup na mistrovství Evropy půjde tým z nasazené pozice. Fotbalové reprezentaci do 21 let se tyto lákavé vyhlídky naplní, pokud v pátek v předposledním utkání skupiny zdolá Německo. Tým kouče Jakuba Dovalila chce zároveň v Mladé Boleslavi prodloužit svoji stoprocentní sérii šesti výher, bez zaváhání v kvalifikaci zůstává vedle Čechů už jen Nizozemsko.

Bez valnějšího zájmu fanoušků se po pěti letech do Olomouce vrátila česká fotbalová reprezentace. Na Hané vstoupí národní tým úterním zápasem proti Litvě do nového cyklu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2012. Příjezd národního týmu, který pro přesun z Prahy zvolil netradičně vlak, se odbyl v poklidu, možná až nenápadně. Hráči se ze svého vozu za lokomotivou rychle vyhrnuli ven a zadním podchodem prchli před nádraží do přistaveného autobusu. To vše před očima pár desítek nic netušících cestujících, kteří čekali na své spoje. Pouze pár jedinců a žadatelů o autogram přišlo cíleně.

Fotbalisté pražské Sparty si v nejnovějším vydání světového žebříčku klubů pohoršili ze čtyřicáté na šestačtyřicátou pozici. Pořadí, které sestavuje Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS), vévodí vítěz Ligy mistrů Inter Milán o deset bodů před Barcelonou. Druhým nejlépe postaveným českým klubem je vítěz domácího poháru Viktoria Plzeň, které patří 153. pozice. Výrazně si pohoršila pražská Slavia (263.), kterou přeskočil i Jablonec (194.).

Hokejisty extraligové Mladé Boleslavi posílí kanadský útočník Duncan Milroy. Sedmadvacetiletý hráč, který ve středočeském klubu podepsal roční smlouvu, naposledy působil v zámořské AHL v celku Houstonu. Na kontě má pět startů v NHL v dresu Montrealu. "Je to ofenzivní hráč, který má dobrou střelbu. Jedná se o praváka, který by nám měl pomoci i při přesilovkách," uvedl sportovní manažer Bruslařského klubu Milan Hnilička.