Ze sportu:

Fotbalisté Sparty Praha ve skupině F Evropské ligy narazí na Tomáše Necida a jeho CSKA Moskva, italské Palermo a švýcarské Lausanne. První zápas sehrají 16. září v Palermu, skupinu zakončí proti Lausanne. Rozhodl o tom los v Monaku.

Cesta tenisty Radka Štěpánka turnajem v New Havenu skončila ve čtvrtfinále. Český hráč nestačil v boji o semifinále na Srba Viktora Troického, s nímž prohrál před týdnem i v Cincinnati, a Srbovi podlehl 2:6, 3:6. Přes vyřazení ve čtvrtfinále byl turnaj v New Havenu pro Štěpánka povzbuzením. Před nadcházejícím US Open zde vyhrál po návratu na kurty po zdravotních komplikacích prvních pět zápasů, dva v kvalifikaci a tři v hlavní soutěži.

Český skokan na lyžích Borek Sedlák vyhrál kvalifikaci na sobotní závod letní Grand Prix v japonské Hakubě výkonem 130 metrů. Jan Matura (123 m) skončil čtvrtý a Lukáš Hlava (120,5) byl osmý. První závod se v Hakubě uskuteční v sobotu, druhý o den později. Z elitní desítky pořadí Grand Prix ovšem v Japonsku chybí šestice skokanů včetně Poláka Adama Malysze, Rakušana Thomase Morgensterna i Švýcara Simona Ammanna.