Ze sportu:

Český jezdec Karel Abraham obsadil druhé místo v tréninku třídy Moto2 před nedělní Velkou cenou silničních motocyklů v Brně. Na nejrychlejšího Španěla Fonsiho Nieta ztratil pouhé dvě tisíciny sekundy. Abraham byl přitom v tréninku dlouho v čele, Nieto jej těsně předstihl až v samém závěru. Úvodní trénink třídy Moto2 naopak příliš nevyšel Lukáši Peškovi, který se ztrátou 1,960 sekundy obsadil až 30. místo. Jen o jednu pozici za Peškem dnes v tréninku skončil další domácí jezdec Patrik Vostárek, o jehož startu v brněnském závodě se rozhodlo až v noci ze středy na čtvrtek. Vostárek v závěrečné části jízdy upadl.

Tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnaje série Masters v Torontu a zároveň dosáhl čtyřicáté výhry v sezoně. Sedmý nasazený hráč v kanadském největším městě zdolal Alexandra Dolgopolova z Ukrajiny 6:3, 6:7 a 6:4. Příštím soupeřem Berdycha bude Roger Federer, kterého už český tenista letos dvakrát porazil. Švýcara zdolal ještě jako světovou jedničku v Miami a podruhé při své cestě do finále Wimbledonu.

Simona Baumrtová ani Alžběta Řehořková se na ME v Budapešti nedostaly do finále 50 m znak. Baumrtová doplavala jedenáctá, Řehořková šestnáctá.

O týden později, než bylo původně avizováno, nastoupí český profesionální boxer Lukáš Konečný k souboji o titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii proti Ryanu Rhodesovi z Velké Británie. Zápas v Birminghamu se uskuteční v sobotu 18. září. Dvaatřicetiletý boxer se o pás evropského šampiona utká podruhé v kariéře, v roce 2006 neuspěl proti Michelu Piccirillovi z Itálie.