Ze sportu:

Čeští fotbalisté úspěšně zvládli generálku na zářijový start evropské kvalifikace. V přípravném duelu v Liberci porazili Lotyšsko vysoko 4:1 a připsali si druhou výhru v letošním roce. Svěřenci Michala Bílka vstřelili všechny branky až po přestávce, kdy se postupně trefili Bednář, Fenin, Pospěch a Necid. Soupeř zkorigoval až v nastavení.

Tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnaje série Masters v Torontu a zároveň dosáhl čtyřicáté výhry v sezoně. Sedmý nasazený hráč v kanadském největším městě zdolal Alexandra Dolgopolova z Ukrajiny 6:3, 6:7 a 6:4. Příštím soupeřem Berdycha by mohl být Roger Federer, kterého už český tenista letos dvakrát porazil. Švýcara zdolal ještě jako světovou jedničku v Miami a podruhé při své cestě do finále Wimbledonu.

Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sábliková nebude startovat na letošním světovém šampionátu v silniční cyklistice. Do Austrálie nepojedou ani Roman Kreuziger a František Raboň. Na červnovém mistrovství republiky získala Sáblíková tři zlaté medaile. O startu na šampionátu v Austrálii uvažoval hlavně její trenér Petr Novák, ale nakonec se společně rozhodli, že rychlobruslařka letos mezi světovou cyklistickou elitou startovat nebude. Sáblíková to uvedla na svých webových stránkách. Podle Nováka nakonec převážilo to, že start v Austrálii s sebou nese víc komplikací než užitku.