Ze sportu:

Fotbalisté Slavie Praha porazili v předehrávce čtvrtého kola první ligy v Brně domácí Zbrojovku 3:2, i když v prvním poločase prohrávali už 0:2. Hosté však díky gólům Jaroslava Černého, Kisela a Lukáše Jarolíma utkání na půdě posledního týmu tabulky otočili a v Brně vyhráli po pěti porážkách a pěti letech. Poražený celek je nadále bez bodu.

Soupeřem fotbalistů Sparty Praha v závěrečném předkole Ligy mistrů bude Žilina. Slovenského mistra vede český trenér Pavel Hapal, v kádru jsou i čeští hráči Ondřej Šourek, Emil Rilke a Dennis Christu. První zápas v boji o postup do základních skupin Sparta odehraje v domácím prostředí. Rozhodl o tom los v sídle UEFA v Nyonu.

Brankář Petr Čech se omluvil ze středečního přípravného utkání fotbalové reprezentace proti Lotyšsku. Důvodem jsou přetrvávající problémy se zraněným lýtkovým svalem. Českou brankářskou jedničku nahradí Jan Laštůvka z Dněpropetrovsku. ČTK to řekl Jaroslav Kolář z tiskového oddělení fotbalového svazu.

Tenista Tomáš Berdych splnil i v třetím kole turnaje ve Washingtonu úspěšně roli nejvýše nasazeného. Český hráč porazil za dvě hodiny a dvacet minut Andreje Golubjova z Kazachstánu 6:3, 5:7 a 7:5 a postoupil již do čtvrtfinále. "Nehraji svůj nejlepší tenis," citovala Berdycha agentura AP. "Kdybych hrál nejlepší tenis, co bych pak mohl ukázat v dalších týdnech. Snažím se, abych byl stoprocentní na US Open, potřebuji se dostat zpět do rytmu, vyhrát pár zápasů," doplnil tenista. V boji o semifinále se finalista Wimbledonu Berdych utká s Xavierem Malissem z Belgie, který vyřadil Johna Isnera.

Svůj nejlepší výsledek na Světovém okruhu vybojovaly plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková na turnaji kategorie Grand Slam v polských Starých Jablonkách, kde skončily páté. Český pár ve vyřazovací části zastavila až v boji o postup do semifinále sedmá nasazená rakouská dvojice Barbara Hanselová a Sara Montagnoliová, která vyhrála dramatickou bitvu 2:1 na sety za bezmála hodinu. Kolocová se Slukovou získaly 480 bodů do žebříčku a prémii 13.200 dolarů. Dosavadním maximem českých hráček na Světovém okruhu byla sedmá příčka, kterou letos vybojovaly v Šanghaji a Marseille.