Ze sportu:

Talentovaná česká golfistka Klára Spilková si na konci září zahraje ve výběru Evropy juniorský Ryder Cup, který se uskuteční ve skotském Gleneagles. V týmu nahradila německou mistryni Evropy Sophii Popovou, která start odřekla ze studijních důvodů. Juniorský Ryder Cup je obdobou prestižní seniorské soutěže, ve které se výběr Evropy střetává s nejlepšími golfisty z USA. Jediným rozdílem je skutečnost, že mezi juniory spolu hrají dívky i chlapci. Před dvěma lety vyhrál americký výběr 20:2. Spilková, čerstvá vítězka mezinárodního amatérského mistrovství Rakouska, bude v evropském výběru hrát spolu s Isabellou Deilertovou ze Švédska, Manon Gidaliovou z Francie, Irkou Leonou Maguireovou, Manon Molléovou z Francie a Kelly Tidyovou z Anglie.

Ivanu Lendlovi se návrat na tenisové kurty zřejmě zalíbil. Bývalý první hráč světa letos začal hrát před diváky poprvé po 16 letech, představil se na dvou exhibicích a nyní vedení ATP Champions Tour oznámilo, že bude hrát v říjnu v Paříži poprvé turnaj veteránů. Na turnaji nazvaném Jean Luc Lagardere Trophy se padesátiletý Lendl objeví od 1. do 3. října. Na francouzskou metropoli má ostravský rodák krásné vzpomínky, neboť na antukovém Roland Garros získal tři z celkem osmi grandslamových titulů.

Roman Šebrle je mezi šesti atlety, kteří byli zvoleni do Komise sportovců Evropské atletické federace a světový rekordman v desetiboji navíc dostal nejvyšší počet hlasů. Český atlet tak udělal první krok na cestě do Komise sportovců v Mezinárodním olympijském výboru, kam chce kandidovat v roce 2012 v Londýně.

Kvarteto Roman Koudelka, Jan Matura, Borek Sedlák a Lukáš Hlava zahájí letní Grand Prix skokanů na lyžích, které začne o víkendu v německém Hinterzartenu. Vítěz víkendových závodů Kontinentálního poháru v Courchevelu Jakub Janda a Antonín Hájek dostanou od trenéra Davida Jiroutka šanci od čtvrtého závodu. Nominaci na začátek Grand Prix jmenoval Jiroutek po soustředění v Hinterzartenu, kde jeho svěřenci absolvovali několik závodních kol. "Udělal jsem nominaci jako Rakušané a Norové. To znamená, že není dané, že silnější jede. Všichni kluci odvedli v přípravě fantastickou práci a když jsem sečetl výsledky, který kluci předvedli, tak mi vyšla nominace zmíněných čtyř lidí," řekl Jiroutek v rozhovoru ČTK.