Ze sportu:

HC Lev se sídlem v Popradu nebude v ročníku 2010/11 hrát v Kontinentální hokejové lize. Rada ředitelů KHL kvůli průtahům ze strany slovenského svazu a blížícímu se startu sezony působení Lva v soutěži zamítla.

Fotbalisté Ostravy si k prvnímu utkání 3. předkola Evropské ligy do běloruského Mogilevu jedou pro výsledek, který by v domácí odvetě mohli využít k postupu. Čtvrteční duel začne na půdě sedmého celku běloruské ligy v 18 hodin.

Fotbalisté pražské Sparty vyrazí k odvetě 3. předkola Ligy mistrů do Poznaně s těsným jednobrankovým náskokem. V prvním duelu čeští mistři zvítězili 1:0, když jejich nápor v závěru korunoval brankou v 76. minutě obránce Erich Brabec. Odveta je na programu příští středu na polské půdě. Postupující celek bude dělit už jen jeden dvojzápas od základní skupiny Ligy mistrů, kde Sparta startovala naposledy před pěti lety.

Zuzana Hejnová a Zuzana Bergrová postoupily na atletickém mistrovství Evropy v Barceloně do středečního semifinále závodu na 400 metrů překážek. Hejnová, která je považována za jednu z českých medailových nadějí, svůj rozběh vyhrála a celkově dosáhla pátého času 55,36 sekundy. Účast ve finále si večer vybojovali běžkyně Lenka Masná na 800 metrů, oštěpařka Barbora Špotáková, která hned prvním hodem dosáhla výkonu 65,56 metru, a výškař Jaroslav Bába. Ten v kvalifikaci překonal 226 centimetrů, víc nikdo z jeho soupeřů neskočil. Tyčkařka Jiřina Ptáčníková hladce postoupila do finále mistrovství Evropy. Limit 440 cm zdolala na první pokus svým druhým skokem v kvalifikaci. Denisa Rosolová poběží na mistrovství Evropy v Barceloně finále čtyřstovky.

Neuspěla naopak diskařka Věra Cechlová, bronzová medailistka z MS 2005, která v kvalifikaci neměla ani jeden platný pokus. V kvalifikaci koulařek skončila Jana Kárníková výkonem 15,56 metru poslední.

Karel Abraham pojede příští rok MS silničních motocyklů jak první Čech v elitní třídě MotoGP. Brněnský jezdec uzavřel roční smlouvu s Ducati.