Ze sportu:

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v předehrávce druhého ligového kola s Českými Budějovicemi 1:1. Domácí poslal v devatenácté minutě do vedení Ivo Táborský, za Jihočechy srovnal krátce po pauze Petr Benát. V závěru zachránil hostům bod několika výbornými zákroky brankář Pavel Kučera.

Z letošního programu české basketbalové reprezentace se po Jiřím Welschovi a Janu Veselém omluvil i Tomáš Satoranský. Rozehrávač Sevilly vysvětlil své rozhodnutí velkou zátěží na mistrovství Evropy hráčů do 20 let a přípravou na další sezonu ve španělském klubu. Basketbalové reprezentanty čekají srpnové zápasy evropské kvalifikace se Slovenskem, Kyprem a Švýcarskem. Osmnáctiletý Satoranský v nich ale nenastoupí.

Čeští kajakáři ovládli sprinterský závod na juniorském mistrovství Evropy ve sjezdu. V srbském Kraljevu zvítězil Richard Hála před Filipem Křišťanem. Bronz získal Němec Julius Stark, který s Křišťanem prohrál v součtu dvou jízd jen o tři setiny sekundy. Zisk kompletní medailové sbírky pro české barvy završili deblkanoisté Šimon Jelínek a Ondřej Smolka, které v konkurenci pouhých pěti posádek předčili Francouzi a Italové. Na C1 dělila čtvrtého Aleše Kristka 1,27 sekundy od bronzu, vyhrál Francouz Louis Lapointe. Nejlepší českou kajakářkou byla při triumfu další Francouzky Alice Smittové na 11. místě Jana Svobodová.

Dvojice plážových volejbalistek Kristýna Kolocová, Markéta Sluková obsadila sedmé místo na turnaji Světového okruhu v Marseille. Dvaadvacetileté Češky tak vyrovnaly svůj nejlepší výsledek mezi elitou, jehož poprvé dosáhly v květnu v Šanghaji. Kolocová se Slukovou si v Marseille ve druhém kole připsaly cenný skalp třetích nasazených Číňanek Süe Čchen a Čang Si, které už mají letos na kontě triumf z moskevského grandslamu. Devátá skončila také dvojice Petr Beneš, Přemysl Kubala, jejíž vítěznou jízdu turnajem ukončily dvě dvousetové porážky s Brazilci Benjaminem a Brunem a Švýcary Heyerem a Heuscherem.

Český jezdec David Vršecký vybojoval první vítězství v letošní sezoně mistrovství Evropy tahačů. Na Nürburgringu úřadující šampion z týmu Buggyra vyhrál jízdu s hendikepem, v předchozím pohárovém závodě dojel čtvrtý. Adam Lacko s vozem MAN si připsal šesté a osmé místo. Vršecký ukončil letošní čekání na triumf. Dosud měl na kontě dvě druhá místa a jedno třetí, hned v prvním závodě v Misanu navíc přišel o vítězství kvůli penalizaci za překročení povolené rychlosti.