Ze sportu:

Česká tenistka Petra Kvitová si finále Wimbledonu nezahraje. V semifinálovém zápasu ji favorizovaná Serena Williamsová porazila po setech 7:6 a 6:2. Američanka se o titul střetne s Ruskou Věrou Zvonarevovou, vítězkou prvního semifinále. "Vůbec to nebylo jednoduché," řekla po utkání Williamsová. Ocenila hru své soupeřky a připomněla dlouhou výměnu z konce druhého setu, která zvedla diváky na centrkurtu ze sedadel.

Tomáš Berdych poprvé v kariéře postoupil do semifinále Wimbledonu. Ve čtvrtfinále porazil obhájce prvenství Rogera Federera ze Švýcarska po setech 6:4, 3:6, 6:1 a 6:4. O finále se Berdych utká se Srbem Novakem Djokovičem.

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se 11. září utká podruhé v kariéře o titul mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii. Soupeřem dvojnásobného bronzového medailisty z amatérského mistrovství světa bude Angličan Ryan Rhodes, který bude mít výhodu domácího prostředí. Aukci na pořádání zápasu totiž vyhráli jeho manažeři, a boxovat se tak bude v Británii. Místo konání však ještě stanoveno nebylo.

Na český mužský čtyřkajak bude upřena největší pozornost při mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice, které v pátek začne ve španělském městě Trasona. Čtveřice ve složení Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel a Jan Štěrba bude obhajovat bronzové medaile z loňského šampionátu v německém Brandenburgu. V posádce od té doby došlo k jedné změně, Havel nahradil Jana Andrlíka. Výprava svěřenců dvojnásobného olympijského vítěze Martina Doktora čítá celkem dvanáct závodníků, kteří se dostali do nominace po druhém závodu Světového poháru v Szegedu. Bronz bude obhajovat v neolympijské dvoustovce také kajakář Filip Šváb.

Český formulový jezdec Josef Král je po těžké havárii ve Valencii doma. Transportu byl schopen ve stabilizované poloze, do České republiky jej ze Španělska přepravolo letadlo se speciální vnitřní úpravou. Oznámila to jeho stáj Bohemia Racing Team. Letadlo s Králem přistálo v jeho rodném Hradci Králové, odkud byl sanitním vozem převezen do liberecké nemocnice. Tam jej čekají v příštích dnech další vyšetření. Král měl vážnou nehodu v nedělním závodě GP2 ve Valencii. Z hrůzostrašně vypadajícího karambolu vyvázl bez vážnějšího zranění či zlomeniny, ale noc strávil ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče. Král utrpěl posttraumatický šok a podle vyjádření týmu nadále trpí velkými bolestmi.