Ze sportu

Tenistka Petra Kvitová postoupila do semifinále Wimbledonu. Po dramatickém duelu porazila Estonku Kaiu Kanepiovou 4:6, 7:6 a 8:6, když musela odvrátit pět mečbolů. O postup do finále se utká s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková po nedávném trojnásobném triumfu na domácím cyklistickém šampionátu vážně zvažuje start na srpnovém mistrovství světa v Austrálii. V návrhu nominace třiadvacetiletá sportovkyně nechybí s podmínkou, že se ještě zúčastní závodu v mezinárodní konkurenci. Šéf domácího svazu Marian Štětina se Sáblíkovou počítá do časovky.

České softbalistky na historický úspěch v podobě postupu do play off na mistrovství světa ve Venezuele nedosáhly. V přímém souboji podlehly v pondělí v Caracasu 1:8 Číně a v tabulce skupiny B skončí páté.

Hokejový brankář Roman Málek podle všeho nebude pokračovat ve svém angažmá ve švédském celku MODO Hockey. Dvaatřicetiletý gólman má sice s klubem stále platnou smlouvu, ale vedení týmu z Örnsköldsviku s ním pro příští sezonu nepočítá.