Ze sportu:

Fotbalisté Sparty se ve 2. předkole Ligy mistrů utkají s lotyšským mistrem Metalurg Ljepaja. První utkání sehrají na hřišti soupeře. Rozhodl o tom los v sídle UEFA v Nyonu.

Fotbalisté Baníku Ostrava narazí ve druhém předkole Evropské ligy na gruzínský klub WIT Georgia Tbilisi. Rozhodlo o tom losování v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu. První zápas se bude hrát 15. července v Tbilisi, odveta o týden později na Bazalech. Jablonec a Plzeň vstoupí do soutěže až ve třetím předkole, které se bude losovat 16. července.

Tenistka Andrea Hlaváčková postoupila při své grandslamové premiéře jako první česká zástupkyně do 2. kola Wimbledonu, když porazila Thajku Noppawan Lertcheewakarnovou 6:3 a 6:2. Ze hry jsou naopak Sandra Záhlavová a Lucie Hradecká.

Tenista Tomáš Berdych si před Wimbledonem udržel 13. příčku v žebříčku ATP. Nejlepší Češka Lucie Šafářová zůstala mezi ženami šestadvacátá.

Hokejový brankář Adam Svoboda se vrací po téměř čtyřech letech do Pardubic. Po odchodu Dominika Haška do Spartaku Moskva vytvoří mistr světa z Vídně z roku 2005 v týmu úřadujícího extraligového šampiona dvojici s Martinem Růžičkou. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu. V Pardubicích působil odchovanec brněnské Komety v letech 1997 až 2004 a pak krátce i v sezonách 2005/06 a 2006/07. Mezitím stihl zahraniční angažmá v Norimberku, Togliatti a švédském celku Timra IK. Na konci října 2006 přestoupil do pražské Slavie, odkud v lednu loňského roku zamířil do Omsku. Pak se přesunul opět do Norimberku. Brankářská trojka ze zlatého světového šampionátu ve Vídni v roce 2005 odchytala v české reprezentaci 32 zápasů.