Ze sportu

Český klub HC Lev Hradec Králové v sezoně 2010/11 hrát Kontinentální ligu nebude. Rozhodlo o tom nejužší vedení soutěže, které vyjádřilo politování, že se proti startu východočeského klubu postavil v pondělí výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Fotbalisté Sparty a Plzně budou o premiérový český Superpohár hrát už ve čtvrtek 8. července, tedy o dva dny dříve, než svaz původně plánoval. Utkání, v němž týden před startem nového ligového ročníku nastoupí mistr ligy proti vítězi poháru, se uskuteční v Praze na Letné od 18:00 a televizní diváci ho uvidí v přímém přenosu na ČT4. Zatímco v jiných evropských zemích je Superpohár tradiční součástí sezony, v českém fotbalu se o něj bude hrát poprvé. Zápas o trofej se vždy uskuteční na hřišti ligového šampiona. V případě, že mistrovský tým získá double, nastoupí proti němu poražený finalista poháru.

Tenista Radek Štěpánek podstoupil krevní testy, aby lékaři zjistili přesnou diagnózu jeho problémů, kvůli kterým v úterý odstoupil z turnaje v Halle. Bez stanovené příčiny se momentálně nedá odhadnout, jak dlouhá bude jeho pauza, zda tenista stihne Wimbledon a následné čtvrtfinále Davisova poháru, které české tenisty čeká přesně za měsíc v Chile. Z Halle se jedenatřicetiletý hráč odhlásil v úterý odpoledne, přičemž v pondělí večer měl zimnici a nebylo mu dobře.

Počasí

Bude polojasno - a tropické teploty 29 až 33 stupňů.