Ze sportu:

Český tenista Tomáš Berdych si o titul na French Open nezahraje. Ve svém prvním grandslamovém semifinále prohrál s pátým nasazeným Švédem Robinem Söderlingem v pětisetové bitvě 3:6, 6:3, 7:5, 3:6 a 3:6. Švédovi se ve finále postaví Španěl Rafael Nadal, který přehrál Rakušana Jürgena Melzera 6:2, 6:3 a 7:6.

Tenistka Květa Peschkeová deblový titul na French Open nezískala. Se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou podlehly sestrám Williamsovým 2:6 a 3:6. Čtyřiatřicetiletá česká deblistka si zahrála finále grandslamového turnaje poprvé v kariéře.

Český tenista Lukáš Dlouhý se po roce znovu probojoval do finále čtyřhry na French Open, kde loni slavil premiérový grandslamový titul. V semifinále spolu s Indem Leanderem Paesem porazili rakousko-izraelský pár Julian Knowle, Andy Ram 6:4 a 6:2. Ve finále narazí na druhé nasazené Daniela Nestora z Kanady a Srba Nenada Zimonjiče.

Tenista Radek Štěpánek pokračuje po návratu na kurty ve vítězném tažení. V semifinále challegeru v Prostějově porazil Kazacha Golubjova 6:3, 6:2. Ve finále se utká s Janem Hájkem, který ve druhém semifinále zdolal dalšího českého hráče Jaroslava Pospíšila 6:4, 2:6 a 6:3.

Hokejového mistra Pardubice opouští další výrazná postava útočník Petr Sýkora, který se po roce vrací do Davosu. Se švýcarským klubem podepsal roční smlouvu. Davos to oznámil na svém webu. Jednatřicetiletý Sýkora měl velký podíl na letošním triumfu Pardubic, když byl nejproduktivnějším hráčem týmu v základní části i play off. Ve vyřazovací části dal dvanáct branek a byl celkově nejlepším střelcem. V Davosu Sýkora hostoval v ročníku 2008/09 a v 49 zápasech základní části si připsal 39 bodů za 23 gólů a 16 asistencí. V play off byl druhým nejlepším střelcem a pomohl klubu k mistrovskému titulu.

Mistrovství světa v letech na lyžích se v roce 2014 uskuteční v Harrachově. Rozhodla o tom na svém kongresu Mezinárodní lyžarská federace FIS.

Fotbalový trenér František Straka odchází do australského klubu North Queensland Fury. ČTK řekl, že tam podepsal roční smlouvu s opcí. V australské lize bude druhým českým koučem po Vítězslavu Lavičkovi, který se chystá už na druhou sezonu s FC Sydney. V té první dovedl tým k triumfu v základní části i play off a stal se nejlepším koučem soutěže. Straka se svým bývalým spoluhráčem ze Sparty Lavičkou přesun do North Queensland konzultoval. Klub North Queensland loni obsadil v základní části sedmé místo a do play off se nedostal.