Ze sportu:

K hokejové reprezentaci se po dvou letech vrátí Alois Hadamczik. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje rozhodl, že sedmapadesátiletý kouč nahradí Vladimíra Růžičku, který po květnovém mistrovství světa v Německu ve funkci skončí. Hadamczik vedl národní tým tři sezony. V roce 2006 jej dovedl na olympijských hrách v Turíně ke třetímu místu a na následujícím mistrovství světa v Rize ke stříbru. Na dalších světových šampionátech v letech 2007 a 2008 Česko pod jeho vedením vypadlo vždy ve čtvrtfinále.

Český motokrosař Petr Bartoš obsadil druhé místo v úvodním závodě mistrovství Evropy, který se konal v litevském Šiauliai. Úřadující kontinentální vicemistr obsadil v kategorii Open v první i druhé finálové jízdě druhé místo a celkově nestačil jen na Dmitrije Paršina z Ruska. Třetí byl domácí jezdec Vytautas Bucas. Ve třídě do 85 ccm se dařilo Václavu Kovářovi, jenž úvodní podnik seriálu díky prvnímu a třetímu místu vyhrál.

Fotbalisté Baníku Ostrava se znovu bodově dotáhli v prvoligové tabulce na vedoucí Spartu. Děkují za to výhře ve 26. kole na hřišti Bohemians 1905 1:0, kterou ve 37. minutě zařídil Adam Varadi. Baník v Ďolíčku dosáhl na šesté ligové vítězství za sebou a do příštího zápasu právě se Spartou půjde ve stejné pozici jako letenský tým. Bohemians zůstávají dvanáctí s šestibodovým náskokem na předposlední Slovácko. Společnou řeč ve Vršovicích našly tábory obou fanoušků, kteří společných skandováním dávaly najevo, jak moc se jim zajídají plánované odchody jejich klubů z domovských stadionů, které nesplňují prvoligové normy.