Ze sportu:

V dohrávaném utkání 18. kola první ligy Příbram remizovala s Mladou Boleslavi 2:2. Domácí zachránili remízu až v závěru zápasu.

Útočník Václav Prospal z New York Rangers české hokejisty na mistrovství světa v Německu neposílí. Trenéru Vladimíru Růžičkovi se z účasti omluvil. Po obránci Tomáši Kaberlem z Toronta je tak další posilou z NHL, která stavitelům národního týmu z plánů vypadla.

Hokejový útočník Josef Beránek oficiálně ukončil aktivní kariéru. Svůj úmysl potvrdil na středeční tiskové konferenci v Praze. Ve Slavii bude v nadcházející sezoně pokračovat jako trenér juniorského týmu a zároveň bude společně s Jiřím Čelanským asistentem hlavního kouče Vladimíra Růžičky u prvního mužstva. "Nastal čas nechat prostor mladším hráčům," řekl k ukončení kariéry čtyřicetiletý Beránek, který byl v posledních letech symbolem Slavie a kapitánem týmu. Největším Beránkovým úspěchem je zlato z olympijských her v Naganu, k němuž v šesti odehraných zápasech přispěl jedním gólem. Ve sbírce má i dva bronzy z mistrovství světa 1993 a 1998. Beránek strávil také devět sezon v NHL, kde působil v dresech Edmontonu, Philadelphie, Vancouveru a Pittsburghu.

Kapitán Petr Pála nominoval pro semifinále tenisového Fed Cupu v Itálii Lucii Šafářovou, Petru Kvitovou, Lucii Hradeckou a Květu Peschkeovou. Český tým ve stejném složení porazil v prvním kole Německo.

Česká tenistka Iveta Benešová se poprvé v sezoně probojovala do čtvrtfinále. Po třech porážkách za sebou hned v prvním kole si náladu zlepšila v Barceloně, kde po krajance Petře Kvitové porazila i pátou nasazenou Rumunku Soranu Cirsteaovou poměrně hladce 6:1 a 6:4. Sedmadvacetileté Benešové v žebříčku WTA patří 69. pozice.