Ze sportu:

Novým hlavním trenérem hokejové reprezentace do dvaceti let se stal podle předpokladů Radim Rulík, jenž povede juniorský národní tým společně s Janem Votrubou. Jeho jmenování schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje, který také rozhodl, že společně s Aloisem Hadamczikem povedou seniorskou reprezentaci Mojmír Trličík a Ondřej Weissmann.

Český fotbalista Pavel Nedvěd o dva roky prodloužil smlouvu v Juventusu Turín a v týmu úřadujícího italského mistra zůstane až do roku 2008. Dosavadní kontrakt bývalého kapitána české reprezentace měl vypršet na konci příští sezony. Informaci ČTK potvrdil hráčův manažer Zdeněk Nehoda.

Další letní posilou fotbalistů pražské Sparty se zřejmě ještě před začátkem přípravy stane někdejší slávistický obránce Adam Petrouš. Podle hráčova manažera Pavla Zíky je pravděpodobné, že se na Letné v nejbližších dnech domluví na smlouvě. Vše nyní závisí na tom, kdy se zástupcům českého mistra podaří uzavřít dohodu s Kazaní, kam Petrouš odešel v závěru roku 2003. Tam si ale příliš nezahrál a poslední rok strávil na hostování v Austrii Vídeň.

Dvanáctý ročník bude pro Memoriál Josefa Odložila klíčový. Pondělní závod Grand Prix II v Praze na Julisce je posledním v letošním modelu seriálu atletických mítinků IAAF a organizátoři si chtějí kvalitními výkony zajistit účast mezi světovými podniky i pro další sezonu. Mezinárodní federace IAAF bude měnit hierarchii závodů na zasedání v Helsinkách a udržet společně s ostravskou Zlatou tretrou dva vrcholné mítinky na české území bude velmi obtížné. Stolní tenista Petr Korbel získal v německé lize svůj čtvrtý titul. V minulých letech se třikrát radoval s Grenzau a tentokrát dovedl z pozice prvního hráče týmu k premiérové výhře v lize celek Müller Würzburg. Ve finále Würzburg hrál s TTC Frickenhausenem. První zápas skončil nerozhodně 5:5 a odvetu vyhrál Würzburg 6:2 za podpory 2500 fanoušků. Korbel v sérii neprohrál ani jeden zápas.