Ze sportu:

Francouzský klub Girondins Bordeaux bude dalším působištěm českého fotbalisty Vladimíra Šmicera. Dvaatřicetiletý ofenzivní hráč, kterému na konci sezony vypršela smlouva v Liverpoolu, se s Bordeaux podle agentury SID dohodl na dvouletém kontraktu.

Fotbalový záložník David Kobylík se stal novou posilou bundesligového klubu Arminia Bielefeld, do kterého přestoupil ze Sigmy Olomouc. S vedením německého týmu podepsal podle agentury SID tříletou smlouvu. Mistr Evropy z roku 2002 v kategorii do 21 let bude v Bielefeldu spoluhráčem českého stopera Petra Gabriela.

Třiatřicetiletý fotbalista Karel Poborský zůstane ve Spartě Praha i další sezonu. Kapitán letenského klubu a nejzkušenější český reprezentant prodloužil mistrovskému klubu dřívější smlouvu o další rok. Informaci potvrdil na webových stránkách klubu viceprezident Daniel Křetínský. Poborský už během reprezentačního soustředění pro ČTK prohlásil, že o smlouvě je domluven a prodloužení je jen administrativní záležitostí.

Někdejší kapitán fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd se znovu ukáže českým fanouškům. Potvrdil totiž účast na tradiční exhibici, kterou na závěr sezony pořádá Nadace fotbalových internacionálů. Odpoledne plné fotbalu se uskuteční v úterý 14. června podruhé v Mostu a pro tamní klub to bude současně ideální možnost oslavit postup do první ligy.

Jihočeský kraj ocení úspěch Kateřiny Neumannové na letošním mistrovství světa v Oberstdorfu, kde česká běžkyně na lyžích získala zlatou medaili v závodu na deset kilometrů volnou technikou. Hejtman Jan Zahradník předá lyžařce tento týden finanční dar 100.000 korun. ČTK o tom informovala mluvčí kraje Maria Ptáčková. Stejný dar už dostala Neumannová v rodném Písku.

Vítězstvím 3:0 nad Chorvatskem si české volejbalistky udržely šanci zahrát si příští rok na mistrovství světa v Japonsku. Ve své skupině v Záhřebu neskončí po této výhře hůře než na druhém místě, což jim zaručuje postup do třetí fáze kvalifikace.