Ze sportu:

Český fotbal se raduje z dvou vysokých vítězství národního týmu, ale o jeho dalším osudu se bude rozhodovat také v pátek v jednací síni Národního domu v Praze na Smíchově. Tam se sjedou delegáti valné hromady Českomoravského fotbalového svazu, aby na druhý pokus zvolili předsedu. Jedinými kandidáty zůstali Vlastimil Košťál a Ivan Hašek.

V Jihlavě se bude v příští sezoně hrát poprvé v historii první fotbalová liga. Hráči FC Vysočina porazili v posledním kole druhé ligy Kroměříž 3:1 a v tabulce obsadili druhé místo za Mostem.

Slovenský fotbalový záložník Karol Kisel je novou posilou mistrovské Sparty Praha. Osmadvacetiletý fotbalista, který dosud oblékal dres Liberce, podepsal na Letné s novým zaměstnavatelem čtyřletou smlouvu.

Slovenský fotbalista Róbert Zeher přestoupil z Opavy do Baníku Ostrava. Dvacetiletý ofenzivní hráč dal nabídce loňského mistra přednost před Libercem i Olomoucí a přesun do nového slezského působiště stvrdil podpisem smlouvy na tři roky.

Trenér českých házenkářů Rastislav Trtík opustí 20. června po kvalifikačním zápase na mistrovství Evropy s Portugalskem národní tým. Svůj odchod oznámil na čtvrteční tiskové konferenci v Brně s vysvětlením, že se poté bude věnovat už jen angažmá v německém týmu Melsungen.

Česká republika se bude ucházet o pořádání veslařského mistrovství světa v roce 2010. Pokud Český veslařský svaz se svou kandidaturou, kterou plánuje podat letos na podzim, uspěje, sešla by se v Račicích světová elita tohoto sportu po sedmnácti letech. Areál na Litoměřicku totiž podobnou akci hostil naposledy v roce 1993.

Basketbalistka Kamila Vodičková ve středu poprvé oblékla v lize WNBA dres Phoenixu a podílela se na vítězství svého nového celku v Los Angeles 66:63. Česká pivotmanka, která do zámoří odcestovala později kvůli artroskopické operaci kolena, strávila jako náhradnice na palubovce 21 minut a připsala si dva body za koš ze hry.