Ze sportu:

Hokejisté Zlína stejně jako před rokem postoupili do finále extraligy a budou obhajovat loňský titul. V rozhodujícím sedmém semifinálovém utkání zvítězili nad Vítkovicemi 4:1 a jejich posledním soupeřem v play off budou Pardubice. Finálová série hraná na čtyři vítězství začne v úterý ve Zlíně, který vyhrál základní část soutěže.

Hokejový trenér Marek Sýkora, který působil uplynulé dva roky v ruském Magnitogorsku, se dohodl na dvouleté smlouvě v extraligové Plzni. Tým povede s asistenty Radimem Rulíkem a Radkem Kampfem, které klub jmenoval již dříve. Informaci potvrdil na oficiálních internetových stránkách klubu jeho prezident Tomáš Král.

V letním fotbalovém Poháru Intertoto bude mít v příští sezoně český fotbal opět trojnásobné zastoupení. Generální sekretář Českomoravského fotbalového svazu Petr Fousek oznámil, že UEFA stejně jako v předchozích letech vyhověla české žádosti o zvýšení kvóty. Na rozdíl od některých jiných zemí je totiž v České republice o tuto soutěž, z níž lze postoupit do Poháru UEFA, velký zájem.

Letní přestup útočníka Milana Baroše z Liverpoolu do Valencie zřejmě není pouhou utopií. Funkcionáři španělského mistra prohlásili, že o českého fotbalového reprezentanta mají opravdový zájem a rádi by jej v příští sezoně viděli ve své sestavě. "Hledáme možnosti, jak přestup uskutečnit," citoval ředitele klubu Eduarda Manciu internetový server icliverpool.icnetwork.

V zamotaném příběhu českého fotbalisty Marka Heinze v Mönchengladbachu možná nastal zvrat k lepšímu. Na začátku března jej kouč Dick Advocaat kvůli špatné tréninkové morálce přeřadil mezi amatéry, pak Heinz marně usiloval o přestup do Sparty a před dvěma týdny se sedmadvacetiletý reprezentant do Německa vrátil. Nyní je poprvé v jarní části sezony připraven nastoupit k bundesligovému utkání v neděli proti Bochumi.

Kanonýr slovenské fotbalové reprezentace Lubomír Reiter ukončil své čtyřleté působení v Sigmě Olomouc. Jednatřicetiletý útočník se v poslední den přestupního termínu stal novou posilou klubu Chicago Fire, který hraje ve Spojených státech profesionální soutěž Major League Soccer.