Ze sportu:

Česká fotbalová reprezentace klesla v žebříčku mezinárodní federace FIFA na pátou příčku. Z jedenácté na čtvrtou pozici, která po letošním mistrovství Evropy patřila svěřencům Karla Brücknera, poskočila Argentina. K posunu jí pomohla finálová účast na Americkém poháru. V čele pořadí si pozici upevnili Brazilci, kteří Argentinu v duelu o zlato porazili.

Pátým anglickým klubem pro fotbalového brankáře Pavla Srníčka by mohlo být Coventry City. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant je v druholigovém celku na testech a předpokládá, že rozhodnutí o jeho možném angažmá by mohlo padnout na konci týdne. "Mám za sebou první dva tréninky, jeden s mužstvem a jeden brankářský. Je nás tady na zkoušku víc," řekl deníku Sport gólman, který má na kontě 49 mezistátních zápasů.

Fotbalový obránce Milan Zachariáš odchází ze Slavie na roční hostování do Blšan. Dvacetiletý fotbalista se neprosadil do ligového kádru trenéra Josefa Csaplára. "Je lepší, aby pravidelně hrál, než vysedával na lavičce. Vrátit se může jako hotový hráč," řekl již dříve kouč Csaplár. Podobné rozhodnutí učinil také v případě Davida Kalivody, který odešel do Teplic.

Dvouletou smlouvu na 6,5 milionu dolarů přiřkl arbitrážní soud hokejovému obránci Pavlu Kubinovi z Tampy Bay. Vítěz Stanleyova poháru, který slavnou trofej před necelými dvěma týdny ukázal českým fanouškům, obdrží během této sezony NHL 3,1 milionu a v ročníku 2005/06 o tři sta tisíc dolarů více. Sedmadvacetiletý Kubina se nemohl s vedením Tampy dohodnout na novém kontraktu, proto společně s agentem Petrem Svobodou a vedením klubu Lightning museli zamířit k nezávislému soudu v Torontu. Ten o Kubinově smlouvě rozhodl v úterý. V uplynulé sezoně pobíral urostlý bek dva a půl milionu dolarů.

Jachtařka Lenka Šmídová vstoupí do olympijského závodu v Aténách z pozice čtvrté závodnice světového žebříčku mezinárodní federace ISAF třídy Evropa. Pořadí vévodí Norka Siren Sundbyová, mistryně světa a jachtařka loňského roku, která je největší favoritkou olympiády.