Zprávy Radia Praha

Sněmovna schválila vládní zákon o ochraně hospodářské soutěže

Vládní návrh zákona o ochraně hospodářské soutěže schválila v úterý Poslanecká sněmovna. Předloha se podle místopředsedy vlády Pavla Rychetského snaží sladit ustanovení českého soutěžního práva se soutěžním právem v Evropské unii. Na konečné podobě předlohy se shodla většina poslanců. Zákon ocenil i předseda Úřadu na ochranu hospodářské soutěže Josef Bednář. "Závěrečné přijetí normy Poslaneckou sněmovnou dává zcela jasný signál Evropské unii, že Česká republika harmonizovala soutěžní právo s právem EU," řekl ČTK Bednář.

Studium v placeném programu celoživotního vzdělávání bude možné v budoucnu využít i pro získání vysokoškolského diplomu. Předpokládá to novela vysokoškolského zákona, kterou sněmovna hlasy pravicových poslanců také v úterý schválila. Někteří levicoví zákonodárci se obávají, že dolní komora tak otevřela cestu k zavedení školného.

Poslanci také přijali zákon o zvláštní ochraně svědků. Ten má umožnit, aby si lidé, kterým za jejich svědectví proti zločincům hrozí nebezpečí, mohli v budoucnosti změnit identitu, nebo se přestěhovat na jiné místo v České republice či v zahraničí. Předlohu musí ještě projednat Senát a podepsat prezident Václav Havel.

Schválen byl i poslanecký návrh novely zákona o hlavním městě Praze, jehož cílem je odstranit věcné, organizační i legislativně-technické nedostatky současného zákona. Původní návrh novely reagoval na skutečnost, že podle zákona o Praze, který začal platit v listopadu, je možné výkon některých pravomocí svěřit Statutem hlavního města Prahy městským částem jen tehdy, pokud je lze svěřit všem městským částem.

Poslanci dále přijali vládní návrh zákona o odpadech, který má zvýhodnit jejich využívání před pouhou likvidací. Návrh má odstranit rozdíly mezi Českou republikou a Evropskou unií v odpadovém hospodářství.

Velkou většinou hlasů schválila sněmovna vládní návrh lázeňského zákona, který upravuje podmínky pro hospodaření s minerálními vodami.

Sněmovna naopak odložila na středu schvalování vládního návrhu zákona na vydání dluhopisů za 4,8 miliardy korun. Částka je smluvním závazkem české strany, vyplývajícím ze závazku bývalého Československa vůči Německu. Poslanci také kvůli přijetí kontroverzního pozměňovacího návrhu na středu odložili finální hlasování o poslaneckém návrhu zákona o obchvatu Plzně.

Podle Václava Klause by si ČR a Maďarsko při vstupu do EU neměly konkurovat

Předseda Poslanecké sněmovny Václav Klaus soudí, že Česká republika a Maďarsko by udělaly hrubou chybu, kdyby si při vstupu do EU chtěly vzájemně konkurovat. "To by bylo neproduktivní pro obě," řekl Klaus novinářům po úterní schůzce se šéfem maďarského parlamentu Jánosem Áderem, který jednáním zahájil dvoudenní návštěvu České republiky. Áder zdůraznil, že jednání o vstupu do Evropské unie jsou dvoustranná a že unie jedná zvlášť s Českou republikou a zvlášť s Maďarskem. "Náš společný cíl může být ten, abychom udrželi tempo těchto rozhovorů, aby EU nezlenivněla, aby se nepřibrzdila tato jednání," odpověděl na dotaz ČTK, zda by Praha a Budapešť měly ve vrcholící fázi jednání o vstupu do EU spolupracovat a koordinovat postup. Za společnou strategii Česka a Maďarska považuje co největší využití prostoru, který zůstává pro jejich společné jednání. Oba politici nechtěli předpovídat datum vstupu prvních kandidátů do unie. Nicméně připomněli, že šéfové členských států EU hovořili na loňském summitu v Nice o tom, že první z kandidátů by se mohli zúčastnit voleb do Evropského parlamentu v roce 2004.

János Áder slíbil řešit problém s válcovaným hutním materiálem

Šéf maďarského parlamentu János Áder v úterý slíbil premiéru Miloši Zemanovi, že se bude snažit, aby byly odstraněny problémy kolem dovozu českých válcovaných hutních materiálů do Maďarska. ČTK a České televizi to po jednání Ádera a Zemana řekl mluvčí české vlády Libor Rouček s tím, že podle obou politiků nejsou mezi jejich zeměmi žádné problémy a že jejich vztahy jsou výborné a nadstandardní. Za jediný "mráček na obloze" Rouček označil maďarská množstevní omezení na dovoz válcovaných hutních materiálů z ČR. Další podrobnosti neuvedl.

Ústavní soud zrušil zvýšení příspěvku za křeslo v parlamentu

Na návrh prezidenta Václava Havla zrušil v úterý Ústavní soud část zákona o politických stranách. Tato část zvýšila příspěvek za mandát poslance nebo senátora z půl milionu na milión korun ročně. Zároveň zrušil ustanovení, podle kterého strana, která už získala ve volbách do sněmovny alespoň tři procenta hlasů a tím nárok na stálý příspěvek, jej v dalších volbách neobdrží, pokud nezíská minimálně pět procent a nedostane se tak do sněmovny. Prezident Havel rozhodnutí soudu přivítal.

Poslanci ani senátoři nejsou nadšeni verdiktem Ústavního soudu o stranách

Většina představitelů parlamentních stran není příliš nadšena rozhodnutím Ústavního soudu zrušit mimo jiné část zákona o politických stranách, která zvýšila příspěvek za mandát poslance nebo senátora z 500.000 na milión korun ročně. Politici se shodli, že verdikt soudu respektují, ale podle nich povede k neprůhlednosti financování politických stran. Někteří sociální demokraté a komunisté se obávají, že jde o politické rozhodnutí, které poškodí českou politickou scénu.

Také předsedové senátorských klubů s výjimkou šéfa senátorů Unie svobody a ODA Daniela Kroupy rezervovaně až odmítavě reagovali na rozhodnutí Ústavního soudu. Předseda senátorů ODS Mirek Topolánek se například domnívá, že pasáže zákona o politických stranách, které soud na návrh prezidenta Václava Havla zrušil, nebyly protiústavní.

Rozhodnutí Ústavního soudu využil předseda Poslanecké sněmovny a ODS Václav Klaus k varování, aby se Ústavní soud nestal další parlamentní komorou "přímo jmenovanou prezidentem republiky". "Myšlenka, že by se Ústavní soud měl stát třetí komorou parlamentu přímo jmenovanou prezidentem republiky a ne demokratickými volbami občanů, je pro mě naprosto nepřijatelná," řekl v úterý Klaus novinářům.

Pražský soud uvalil konkurs na Sládkovu republikánskou stranu

Městský soud v Praze uvalil 21. února konkurs na bývalou parlamentní stranu Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa. V čele tohoto politického subjektu stál kontroverzní politik Miroslav Sládek. Uvádějí to internetové stránky ministerstva spravedlnosti. Podle nich návrh na konkurs podali sami zaměstnanci strany, kteří dva roky nepobírali mzdu. Republikáni se už delší dobu potýkají s finančními problémy. V létě 1998 této politické straně dokonce finanční úřad zablokoval účty. O peníze přišli republikáni poté, co neuspěli v parlamentních volbách v roce 1998 a museli opustit Poslaneckou sněmovnu.

Termín schůzky mezi ODS a ČSSD o opoziční smlouvě zatím nejistý

Občanští a sociální demokraté se zatím nedohodli na termínu, kdy se sejde vedení obou stran kvůli opoziční smlouvě. Vyjednavači smluvně-opozičních partnerů mají posoudit, jak se plní loňské dodatky, které prohloubily jejich povolební dohodu. ODS, která chce zjistit postoj vládní strany k pokračování opoziční smlouvy, přitom usiluje o to, aby se špičky obou stran sešly ještě tento týden. Sociální demokraté však připouštějí, že se setkání na nejvyšší úrovni může oddálit.

Předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý v úterý ČTK řekl, že schůzka nejvyššího vedení ODS a ČSSD by se v každém případě měla uskutečnit tento týden. Předseda poslanců ČSSD Zdeněk Škromach týž den uvedl, že jednání vedení ODS a ČSSD by se mělo uskutečnit v březnu. Nepředpokládá ale, že by se mohlo konat ještě tento týden.

Klub čtyřkoalice v Senátu možná do 1. dubna vznikne

Společný klub senátorů čtyřkoalice možná do 1. dubna vznikne, podaří-li se odstranit technické problémy s tím spojené. Právě na jejich výčet a způsob řešení se soustředilo úterní jednání senátorů za KDU-ČSL, Unii svobody a ODA. Vznik klubu předpokládá dohoda politické rady čtyřkoalice.

Senátoři KDU-ČSL ve čtvrtek oznámili, že vytvoření takového klubu považují za předčasný krok, který by předběhl postupné sbližování čtyřkoaličních stran. Jako možné naplnění dohody navrhli pravidelná společná zasedání senátorského klubu KDU-ČSL a klubu Unie svobody a ODA, což se zástupcům těchto stran nezamlouvá.

Policie zatkla Františka Chvalovského podezřelého z podvodu

Policie v úterý ráno na pražském ruzyňském letišti zatkla předsedu Českomoravského fotbalového svazu Františka Chvalovského. Vyšetřovatel ho obvinil z úvěrového podvodu za zhruba 640 miliónů korun a chystá se podat soudu návrh na vzetí do vazby. Podle Soni Jindrákové z republikového úřadu vyšetřování měl Chvalovský trestný čin spáchat jako generální ředitel a předseda správní rady Českomoravské agrární společnosti. Měl si opakovaně vyžádat od banky úvěry, které použil jiným způsobem, než bylo s bankou domluveno, a peníze bance nevrátil.

Podle Státní veterinární správy se mohou slintavka a kulhavka rozšířit i v České republice

Slintavka a kulhavka se mohou rozšířit i v České republice. Potvrdil to mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben. Situaci podle něj komplikuje fakt, že zvířata nejsou na tyto nemoci v zemích Evropské unie ani v Česku očkována. Ředitel veterinární správy Josef Holejšovský se proto obrátil na všechny tuzemské svazy chovatelů s žádostí o pomoc při ochraně země před oběma nemocemi.

Nemoc se vyskytla minulý týden na jatkách v britském hrabství Essex a počet ohnisek jejího výskytu v Británii se dále zvyšuje. Evropská unie prodloužila zákaz dovozu britského dobytka a některé státy začaly vybíjet celá stáda zvířat. Do České republiky se maso z Británie ani výrobky z něj nedovážejí od minulého týdne.

ČR už obsadila polovinu míst ve štábech NATO, které má určeny

Více než polovinu ze 130 plánovaných míst už obsadila Česká republika v mezinárodních štábech Severoatlantické aliance. Na úterním semináři to novinářům řekl náčelník generálního štábu české armády Jiří Šedivý. Ve štábech NATO tak nyní pracuje 72 českých vojáků. Sama aliance přitom na českou stranu podle Šedivého při obsazování míst ve štábech nechce spěchat a Česká republika má na delegování zbývajících vojáků čas ještě čtyři roky.

Slovenský prezident Schuster chce v ČR přispět ke zlepšení vzájemných vztahů

Jako příspěvek k dalšímu zlepšení česko-slovenských vztahů chápe slovenský prezident Rudolf Schuster svou nadcházející dvoudenní návštěvu České republiky. "Především lidé chtějí mít nadstandardní vztahy s Českou republikou," zdůraznil prezident v úterním exkluzivním rozhovoru pro ČTK. Jak dále řekl, Slovensko nemělo s Českou republikou nikdy problémy, a proto věří, že je ani nikdy mít nebude. Prezident Schuster vyjádřil zároveň "jisté obavy" ze zpráv o možném zpřísnění režimu na společné hranici v případě dřívějšího vstupu ČR do Evropské unie než Slovenska: "Máme v plánu vstoupit do EU v roce 2004 a myslím, že kdyby ČR do unie vstoupila řekněme o rok dříve, byl by to drahý špás," podotkl a dodal, že záměrem je budovat schengenské hranice na východě a nikoli na společné hranici s visegrádskými sousedy, jež měří okolo 1400 kilometrů. Slovenský prezident se zejména těší na setkání s Václavem Havlem. "Říká se, že v nouzi poznáš přítele," připomněl pomoc českého prezidentského páru během svého loňského onemocnění.

Jan Kavan: Colin Powell ujistil spojence o kontinuitě americké politiky

Podle českého ministra zahraničí Jana Kavana naznačil v úterý nový šéf americké diplomacie Colin Powell na mimořádném zasedání NATO v Bruselu kontinuitu americké politiky - alespoň v těch oblastech, které zajímají spojence USA. "V základních aspektech je kontinuita americké zahraniční politiky, v nuancích se bude samozřejmě lišit," řekl Jan Kavan novinářům po setkání s Powellem, které bylo premiérou. "Jeho přístup k evropské obranné politice, k budování raketového obranného systému i k operacím NATO na Balkáně jsem velmi přivítal," dodal český ministr. Pokud jde o evropskou bezpečnostní a obrannou politiku, Powell podle Kavana "nezavdal žádnou příčinu k obavám některých našich evropských přátel, že by nová americká administrativa vnímala ideu společné obranné politiky jako něco, co by bylo proti zájmům Spojených států nebo co by oslabovalo transatlantické spojení".

Jaderná elektrárna Temelín začala opět dodávat elektřinu do rozvodné sítě

Temelínská elektrárna začala v úterý opět dodávat elektřinu do rozvodné sítě. Výkon reaktoru udržuje její obsluha na 3O pocentech. Odborníci z dodavatelské firmy přitom pokračují v testech turbíny, které mají prověřit, zda se během odstávky reaktoru podařilo opravit přívodní potrubí páry a odstranit jeho chvění. Po dokončení této fáze elektrárna požádá úřad o souhlas ke zvýšení výkonu až na 45 procent. Obnovení štěpné reakce v Temelíně označili rakouští odpůrci jaderné energie za provokaci z české strany, která podle nich nezlepšuje vztahy s Rakouskem.

Hornorakouští Zelení vyčítají Vídni ve věci Temelína nečinnost

Nečinnost a liknavost vyčítá hornorakouská strana Zelených vídeňské vládě v záležitosti jaderné elektrárny Temelín. Spolková vláda se omezuje výhradně na výsledky jednání šéfů vlád obou zemí z Melku, prohlásil šéf Zelených v hornorakouském sněmu Rudi Anschober. Podle něj byla jednání sama o sobě velkým zklamáním. Zelení vyčetli centrální rakouské vládě také to, že na nedělní opětné zahájení zkušebního provozu v Temelíně nereagovala žádným "oficiálním veřejným protestem".

O Temelínu bude také jednat ministr Jan Kavan ve Slovinsku

Ministr zahraničí Jan Kavan bude během středeční návštěvy Slovinska jednat i o rakouském odporu vůči temelínské elektrárně. S dvoumiliónovou bývalou jugoslávskou republikou Česko spojuje nejen úsilí o brzký vstup do Evropské unie, ale i potíže se společným rakouským sousedem právě kvůli jaderné energetice. Minulý týden například korutanský zemský hejtman Jörg Haider prohlásil, že jsou nezbytné další prověrky bezpečnosti slovinské jaderné elektrárny Krško. Jaderná energetika bude ale jen jedním z řady témat jednání, která Kavan povede s předními ústavními činiteli Slovinska.

Podle biskupů neplatí pro registrované partnerství rodinné právo

Registrované partnerství, které by podle vládního návrhu mělo upravit soužití osob stejného pohlaví, chápe katolická církev jako záležitost občansko-právní. Rodinné právo se svým klíčovým momentem ochrany dětí se na ni podle církve nevztahuje. Vyplývá to z úterního stanoviska rady České biskupské konference pro veřejné záležitosti vedené kardinálem Miloslavem Vlkem. "Homosexualita je realita - u některých lidí - a z toho je třeba vyjít; naprosto pragmaticky," řekl v úterý mluvčí biskupů Daniel Herman na dotaz ČTK, zda nelze čekat negativní reakci. Konzervativní církevní kruhy homosexuální chování odsuzují. Ke komentování vládní iniciativy z hlediska katolického katechismu však nyní podle Hermana není důvodu.

Před dvěma lety dorazila do sněmovny stovka petic s více než 58.000 podpisů proti záměru uzákonit registrované partnerství homosexuálů. Odpor se projevil i loni, kdy petiční výbor obdržel další petice se stovkami podpisů. Sněmovna v minulosti odmítla dva návrhy zákona o partnerském soužití.

Zpráva o dodržování lidských práv v ČR je podle Petra Uhla objektivní

Podle dosavadního vládního zmocněnce pro lidská práva Petra Uhla je zpráva amerických úřadů o dodržování lidských práv pro Českou republiku příznivá. "Ta zpráva mne potěšila svou vyvážeností a objektivitou," řekl v úterý ČTK Uhl, jenž po rezignaci ve středu ve funkci zmocněnce končí. Problémem prý skutečně zůstává příležitostné policejní násilí a diskriminace romské menšiny, jak se uvádí ve zprávě amerického ministerstva zahraničí. I v těchto oblastech se však podle Uhla situace postupně zlepšuje.

Zprávu o dodržování lidských práv ve světě vypracovává americká vláda každý rok. Vedle objektivního výčtu událostí, které s dodržováním lidských práv v jednotlivých zemích souvisejí, přináší také stručné hodnocení. V České republice byla loni lidská práva až na některé výjimky dodržována, uvádí se ve zprávě. Dokument je přístupný v anglické verzi na internetové adrese www.state.gov.

Resort zahraničí varuje před cestami do některých částí Indonésie

Ministerstvo zahraničí varuje české občany před cestami do některých částí Indonésie. V souvislosti s tamními krvavými násilnostmi doporučuje nenavštěvovat centrální část ostrova Borneo, jižní a severní Moluky, severní Sumatru a západní Papuu. Jen za poslední týden zahynulo při násilnostech ve více než dvousetmiliónové Indonésii asi 400 lidí.

Vrchní soud: Exředitel Štiřína dluží Srbovi omluvu i odškodné

Někdejší ředitel Konferenčního centra Štiřín Václav Hrubý se musí s definitivní platností omluvit bývalému vrchnímu řediteli provozní sekce ministerstva zahraničí Karlu Srbovi za to, že jej nazval vyděračem. Musí mu také zaplatit finanční satisfakci 50 tisíc korun. V úterním odvolacím řízení o tom rozhodl pražský vrchní soud. Proti jeho verdiktu se už nelze odvolat.

Hrubý svého času zveřejnil nahrávky telefonátů, v nichž na něj premiérův poradce Jaroslav Novotný naléhal, aby vyrobil důkazy kompromitující Zieleniece. Hovotný se zmínil o tom, že iniciátorem nátlaku je Srba. Hrubý ho pak označil za vyděrače. Novotný ve svém svědectví ale vše popřel. Případ je spjat s výrokem premiéra Miloše Zemana, jenž s odvoláním na ministra zahraničí Jana Kavana obvinil Zieleniece z korupce novinářů. Kavan ani Zeman ale nepředložili žádný důkaz a exministrovi se omluvili.

Nájemné vzroste v České republice od 1. července maximálně o čtyři procenta

Na 1,04 stanovilo ministerstvo financí koeficient růstu nájemného. Znamená to, že nájemné může od 1. července do 31. prosince 2001 vzrůst maximálně o čtyři procenta. ČTK o tom v úterý informoval mluvčí ministra financí Libor Vacek. Konkrétní výši koeficientu pro dané území mohou obce závaznou vyhláškou stanovit nejpozději do 1. července. Obce přitom mohou ponechat současnou úroveň základního nájemného, tedy vyhlásit maximální koeficient 1,00, popřípadě zvolit mírnější nárůst nájmů než maximálně možná čtyři procenta.

CVVM: Pětina lidí viní za vznik krize v ČT politické strany

Jako příčinu vzniku krize v České televizi označila pětina občanů České republiky snahu politických stran o ovládnutí tohoto média. Vyplynulo to z výsledků šetření, které zveřejnili v úterý pracovníci Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) Sociologického ústavu Akademie věd ČR. Více než desetina občanů se shodla, že důvodem krize v televizi se stal způsob volby Jiřího Hodače generálním ředitelem. Bojem o získání výhodných funkcí v ČT si vysvětluje události v televizi 13 procent lidí. Vinu Hodačovu vedení dává devět procent dotázaných.

Senátní Valdštejnský palác se natrvalo otevře veřejnosti

Sídlo Senátu - Valdštejnský palác - se už v sobotu natrvalo otevře veřejnosti. Významná evropská barokní památka bude po dva měsíce zkušebního provozu otevřena vždy o víkendu od 10:00 do 16:00. Vstup do paláce bude prozatím bezplatný, i když kancelář Senátu zvažuje, zda by lidé za prohlídku paláce v budoucnu neměli platit vstupné. O tom Senát jedná s ministerstvem financí.

Nebývale rozlehlý palác byl postaven mezi lety 1623 až 1629 a musela mu ustoupit řada malostranských domů. Jeho prvním majitelem byl Albrecht z Valdštejna.

Karel Gott převezme ocenění Evropského hospodářského institutu

Zpěvák Karel Gott se koncem března stane teprve druhým Čechem, který převezme prestižní cenu Evropského hospodářského institutu (EWI) - Evropský křišťálový glóbus. Prvním držitelem tohoto ocenění byl před dvěma lety bývalý generální ředitel společnosti Brněnské veletrhy a výstavy Antonín Surka. Gott cenu převezme 31. března na osmém evropském setkání tohoto institutu v Badenu u Vídně. Mezi dalšími 15 vyznamenanými budou i někdejší člen Evropského parlamentu Otto von Habsburg, švýcarská herečka Liselotte Pulverová a německý herec Mario Adorf.

Pro Karla Gotta, který je mnohonásobným Zlatým a Českým slavíkem, držitelem mnoha cen TýTý, zlatých a platinových desek českých i zahraničních gramofonových firem, bude Evropský křišťálový glóbus prvním mezinárodním oceněním, uděleným navíc mimo hudební oblast.

Pěvkyně Eva Urbanová zazpívá na červnovém festivalu Pucciniho Turandot

Sopranistku Evu Urbanovou poprvé v titulní roli Pucciniho Turandot uslyší české publikum při koncertním uvedení opery na červnovém festivalu Smetanova Litomyšl. Jedenáctidenní přehlídka začne první letní den - na Evropský svátek hudby - nočním koncertem na náměstí a završí ji 1. července v zámeckém amfiteátru ostravská inscenace Prodané nevěsty. Připraveno je celkem 15 operních představení, koncertů a dalších hudebních projektů. Na programu budou mimo jiné Verdiho Trubadúr, Orffova Carmina burana, chrámová a komorní hudba, půlnoční nokturno a Fibichův scénický melodram Smrt Hippodamie.

Archív v Německu získal 30 dopisů Kafkovy přítelkyně Jesenské

Německý exilový archiv ve Frankfurtu nad Mohanem získal tři desítky dopisů Mileny Jesenské, přítelkyně někdejšího pražského židovského spisovatele Franze Kafky. Jak dnes oznámila tamní Německá knihovna, která archiv vlastní, psaní byla zakoupena v jednom vídeňském antikvariátu.

Jesenská dopisy psala rakouskému exilovému publicistovi Williamu Schlammovi (1904-78), který v roce 1933 emigroval do Prahy, roku 1938 do USA a po válce se vrátil do Evropy. V Praze Schlamm založil exilový časopis Europäische Hefte.

Žižkov pořídí svému rodákovi Jaroslavu Seifertovi pamětní desku

Sté výročí narození básníka Jaroslava Seiferta si ve druhé polovině září Pražané připomenou festivalem poezie Seifertova Praha. Třetí pražský obvod u této příležitosti vyvěsí na básníkův rodný dům v Bořivojově ulici v den jeho narození 23. září pamětní desku. Žižkov se podílí také na vypsání literární soutěže věnované prvnímu a dosud jedinému českému literátovi oceněnému Nobelovou cenou. Soutěž v úterý vyhlásil pražský kulturní Klub Malaché.

Sport

Výsledky dohrávaného 48. kola hokejové extraligy: Vsetín - Sparta Praha 4:1, Havířov - Karlovy Vary 4:1, Č. Budějovice - Pardubice 2:0, Třinec - Litvínov 4:1, Znojmo - Kladno 5:1, Plzeň - Vítkovice 5:1, Slavia Praha - Zlín 5:1. Tabulku vede Vsetín, druhé je Znojmo a třetí Pardubice.

Basketbalistky Gambrinusu Brno úspěšně vstoupily do osmifinále Evropské ligy. Na své palubovce porazily litevský celek Lietuvos Vilnius 76:56 a o svém postupu do čtvrtfinále mhou rozhodnou už zítra v odvetě ve Vilniusu

Počasí

Polojasno, nejvyšší teploty -1 až + 3 stupně Celsia.

Autor: Eva Petržílková
spustit audio