Fotbalisté Sparty Praha zdolali v Lize mistrů Spartak Moskva 2:0.

Český fotbal opět slavil úspěch na mezinárodním poli. K sobotní vysoké výhře české fotbalové reprezentace 6:0 nad Bulharskem, se ve středu večer připojila pražská Sparta, která ve třetím letošním vystoupení v Lize mistrů porazila na svém hřišti Spartak Moskva 2:0. Informuje Kateřina Brezovská.

Spanilá jízda fotbalistů pražské Sparty Ligou mistrů pokračuje Zatím neprohráli ani jeden ze tří zápasů. Připomenu, že v Mnichově s Bayernem uhrála Sparta bezbrankový výsledek, minulý týden porazila nizozemský Feyenoord Rotterdam 4:0 a ve středu večer na Letné získala další tři nesmírně cenné body v souboji se Spartakem Moskva. Nebylo to sice další galapředstavení jako proti Feyenoordu, ale sparťané dvěma góly přece přemohli Spartak, bohatý klub z Moskvy. Hosté přitom přijeli velmi ofenzívně naladěni, Sparta však dala jasně najevo, podle jakých not se bude na Letné hrát. I když zpočátku chybělo sparťanům více rychlosti i přesnosti v kombinaci a zahodili několik vyložených šancí, odměna za snahu nakonec přišla v podobě vítězství 2:0. Český mistr vede se sedmi body skupinu H a má blízko k vysněnému postupu. Pokračuje obránce Jiří Novotný.

"Já myslím, že je to dobře, že Sparta už to potřebovala. Přišel nový trenér, kterému jsem všichni věřili a já si myslím, že konečně jsme ukázali, že to co se po nás požaduje, že je správné."

Trenér Sparty Jaroslav Hřebík k výkonů sparťanských fotbalistů stručně uvedl

"Opět musím konstatovat - dobře odvedená práce, to co jsem říkal už posledně. Kluci pracují perfektně a když budou takhle dál pracovat, tak je to na nejlepší cestě. I pro ty ostatní hráče to je motivace. Jak říkám, je to akorát dobře odvedená práce."

A ještě střízlivý názor nováčka ve Spartě Tomáše Hartiga na výkony klubu v Lize mistrů:

"Asi se nám teďka daří na tyhle soupeře. Ale hlavně aby se nám dařilo i v lize a byli jsme mistři a mohli si příští rok zopakovat tuto soutěž. Abychom neusnuli a nechtěli hrát jenom Ligu mistrů a neskončili na nějakém pátém místě."

Po výborných výkonech v Lize mistrů se ze sparťanských fotbalistů pomalu stávají boháči. V základní skupině odehráli tři zápasy a vydělali v této prestižní soutěži přes 149 milionů korun. Každý už vydělal půl milionu korun, což jsou skoro dva tisíce za každou odehranou minutu. Další peníze pak ještě letenský klub obdrží od Evropské fotbalové unie (UEFA) jako podíl za marketinková a televizní práva, jejichž výše bude známa až po ukončení soutěže a nedá se odhadnout.