Na 11. ročníku London Design Festivalu se představí české sklo

London Design Festival 2014

Ve dnech 13. 9. - 21. 9. 2014 se ve Velké Británii koná prestižní přehlídka inovativního světového designu London Design Festival. V rámci letošního již 11. ročníku se představí nejen mladí čeští designéři, ale také renomované sklářské firmy.

České sklo v celé jeho rozmanitosti představí výstava Glassmania: Mladé české sklo. K vidění bude prezentace designového studia Dechem nebo kolekce unikátních svítidel The Grid Kláry Šumové a Dicka Wrigta. Vůbec poprvé se hned na třech výstavách představí pražská Vysoká škola umělecko-průmyslová (UMPRUM), jednou z expozic, v nichž bude zastoupena, je Hlína funguje! Prvky řemesla pak prezentují výběr současného světového designu, kde jsou čeští designéři významně zastoupeni.

Tereza Porybná, ředitelka Českého centra Londýn, k účasti českých designerů a sklářů na festivalu uvedla: „Jsme velmi rádi, že je český design tak hojně zastoupen na Londýnském festivalu designu a že České centrum mohlo alespoň částečně tuto prezentaci podpořit. Tradice českého sklářství je v Británii ceněná a je proto smysluplné ukázat i současnou tvorbu a vedle známějších jmen dát příležitost právě studentům a menším studiím.“