Olympijské hry:

Oštěpařka Barbora Špotáková jediným hodem vyhrála kvalifikaci a je v olympijském finále. Obhájkyně prvenství a světová rekordmanka poslala v Londýně náčiní do vzdálenosti 66,19 metru a s přehledem splnila kvalifikační limit nastavený na 62 metrů. Před finále se Špotákové splní i přání, že nebude muset vstávat brzy ráno. To na kvalifikaci měla budíček před šestou. Naopak Jarmile Klimešové se reprezentační kolegyni napodobit nepodařilo, na dvoustovce neprošel prvním kolem ani Pavel Maslák.

Dvojnásobné zastoupení bude mít česká atletika ve středečním olympijském finále na 400 metrů překážek zásluhou Zuzany Hejnové a Denisy Rosolové. Hejnová v semifinále předvedla druhý nejlepší čas, přitom v závěru ještě šetřila síly a Rusku Anťuchovou nepronásledovala. Po zklamání na červnovém mistrovství Evropy v Helsinkách se na vrchol sezony dokázala skvěle připravit a právem myslí na lepší výsledek, než jakým bylo sedmé místo v Pekingu. Z tehdejších finalistek zbyla jediná. Obě Češky se s dalšími členkami party "Rychlých holek" chystají ještě na páteční štafetu.

Roman Šebrle zažije už počtvrté na vlastní kůži atmosféru olympijského desetiboje. Ale zatímco v Sydney získal stříbro a v Aténách zlato, teď má jako hlavní cíl dvoudenní maraton dokončit. S bolavou patou ani to není vůbec jisté.

Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem si odbyli nervózní premiéru poznamenanou ulitými starty v rozjížďce i semifinále a věří, že čtvrteční olympijské finále bude z jejich strany jiná písnička. Česká posádka si dělá na kanálu v Eton Dorney zálusk na medaili. V rozjížďce byli čtvrtí a šetřili síly, v semifinále prohráli na poslední chvíli s Číňany. Kvůli tomu mohou mít horší dráhu v boji o medaile.

Český zápasník David Vála neuspěl ve svém úvodním utkání v řecko-římském stylu na olympijských hrách a na žíněnce v Londýně se již nepředstaví ani v opravách. V kategorii do 96 kg podlehl Kubánci Yunioru Falconu Estradovi a svému přemožiteli musel následně držet palce, aby postoupil až do finále, díky čemuž by se sám dostal do oprav a bojů o bronz. Estrada však skončil v semifinále. Prohra byla pro zápasníka Davida Válu nejspíše poslední na vrcholné události. Podobně jako Marek Švec zvažuje i rodák z Liberce, že ukončí kariéru.