Oslava 10. výročí vzniku ČŠBH Paříž

Představení divadla ANPU pobavilo větší i menší diváky

Česká škola bez hranic Paříž oslavila v sobotu 24. května 2014 deset let své existence. Slavnostní odpoledne bylo určeno pro žáky, rodiče, bývalé i současné učitele, stejně jako pro všechny přátele školy a zájemce o české divadlo. Slavnostní odpoledne proběhlo ve výstavních prostorách Českého centra Paříž, kde taktéž probíhá středeční a sobotní výuka.

Program zahájili pár větami rodiče současných či bývalých žáků ČŠBH Paříž – paní ředitelka Lucie Slavíková-Boucher, paní velvyslankyně Marie Chatardová a Markéta Fajmonová za zvláštního zmocněnce pro krajanské záležitosti, Karla Kühnla. Zdravici poslal také bývalý pařížský velvyslanec Pavel Fischer. Poté již následovalo divadelní představení pro děti i dospělé. O půlhodinku veselí se postaralo pražské alternativní divadlo ANPU s hrou Cirkus ANPU. Barevné, živé a hravé představení plné zvířat a silných žen sice trochu vystrašilo ty úplně nejmenší, ale pobavilo větší děti i všechny dospělé. Po představení si mohly děti prohlédnout loutky, projet se na klaunově koloběžce stejně jako si na chvíli obléct medvědí kůži, zalézt si do koutku s omalovánkami a časopisy a využít malého pohoštění. Dospělí si připili českým sektem nebo francouzským vínem.

Školní prostředí dýchlo na hosty ale již při příchodu do Českého centra. Přivítal je plakát k oslavě vyrobený školními dětmi, v mezipatře se pak hosté mohli podívat na výstavu fotek a dětských prací ze všech uplynulých deseti let. Děti, rodiče i bývalí učitelé tak zavzpomínali na staré časy, na své bývalé učitele, spolužáky nebo kolegy. Ke stejnému účelu sloužila také prezentace fotek promítaná během recepce.

Představení alternativního pražského divadla ANPU | foto: Česká škola bez hranic

Děkujeme divadelníkům za jejich výkon a všem hostům za společně strávený čas. Za ČŠBH Paříž Anna Jančová.

klíčové slovo:
spustit audio