Smrt malé Terezky zavinila její matka

Po dvaceti dnech našli kriminalisté v kladenském lesoparku tělo pohřešované pětileté Terezky Čermákové. Podle nejnovějších informací Terezku udusila vlastním tělem její matka. Více informací má Zdeňka Kuchyňová.

Matka Terezky Helena Čermáková se dobrovolně doznala vyšetřovatelům, kteří ji sdělili obvinění z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti a tedy až s pětiletým trestem. Jak došlo ke smrti ani ne pětiletého děvčátka popsal vyšetřovatel Milan Řečínský.

"Samotné dušení bylo způsobeno vahou těla matky, která již jak doznala ve stavu opilosti, doma v jedné posteli ležící s dcerou tuto zalehla a vlastně se probudila až v době, když zjistila, že leží na dceři a pohmatem na tep a poslechem srdce zjistila, že dcera již nežije a v následném zmatku, kdy nevěděla, co si počít, dceru odnesla tam, kde jsme ji našli, tedy na místě, které ona nám označila."

Podle výpovědi vzala matka mrtvou Terezku do náruče a nejméně kilometr s ní chodila po sídlišti, než dorazila k základům hájenky v lese Bažantnice, kde bylo dítě počátetkem tohoto týdne nalezeno pod kamením, hlínou a hromadou dřev. Sedmadvacetiletá Helena Čermáková teprve po třech týdnech popsala okolnosti případu. Zmizení Terezky původně nahlásila s tím, že dcera zmizela z dětského hřiště, když si odběhla nakoupit. Dříve časté změny ve výpovědích odůvodnila Helena Čermáková ztrátou paměti. Podle zástupce okresního ředitele policie Romana Hošty odborníci tuto variantu nevyloučili.