Sport

Lukáš Rosol podlehl v pětisetové bitvě Philippu Kohlschreiberovi 6:3, 3:6, 4:6, 6:2, 3:6 a čeští tenisté prohrávají v 1. kole Davisova poháru v Hannnoveru s Německem 0:1 na zápasy.

Jaromír Jágr si ve čtvrtečním utkání NHL připsal asistenci při prohře Floridy 2:3 na ledě Colorada a s 1850 body dohnal na třetím místě historického bodování Gordieho Howea. Čtyřiačtyřicetiletý český veterán si připsal 48. bod v sezoně (21 gólů, 27 asistencí), celkově v 1611 zápasech NHL zaznamenal 743 branek a 1107 přihrávek. Na druhého nejproduktivnějšího hráče v dějinách Marka Messiera ztrácí Jágr 37 bodů, na lídra Waynea Gretzkého 1007 bodů. "Na tom ale vůbec nezáleží," komentoval útočník s číslem 68 pokoření další mety. Po prohraném zápase neměl náladu něco oslavovat, Florida navíc poprvé do 2. ledna opustila vedoucí příčku v tabulce Atlantické divize, kde ji vystřídala Tampa.

Jarmila Machačová vybojovala na mistrovství světa v dráhové cyklistice v Londýně páté místo ve scratchi. Světová šampionka z bodovacího závodu z roku 2013 zopakovala v této disciplíně své maximum z MS, pátá byla závodnice pražské Dukly i v Dánsku před šesti lety. Titul získala domácí Laura Trottová.

Skikrosařka Andrea Zemanová zakončila Světový pohár 12. místem v Arose, celkově je devatenáctá. Seriál vyhrála opět Švédka Anna Holmlundová.

Brankář Petr Čech bude s poraněným lýtkem mimo hru tři až čtyři týdny. Uvedl to dnes trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger na tiskové konferenci před sobotním šlágrem anglické ligy proti Tottenhamu. Český reprezentační gólman, který se zranil v duelu se Swansea, tak může přijít o přípravné zápasy národního týmu proti Skotsku a Švédsku na konci března.