Sport

Fotbalisté Sparty zvítězili na hřišti APOEL Nikósie 3:1 a do play off Evropské ligy postoupili z druhého místa, když ve skupině K skončili o dva body za Schalke. O výhře Letenských na Kypru rozhodli jednou brankou Lukáš Juliš a dvěma zásahy David Lafata, kteří otočili skóre po úvodním gólu Fernanda Cavenaghiho. Soupeře pro jarní vyřazovací část týmu kouče Zdeňka Ščasného určí pondělní los.

Fotbalisté Plzně se rozloučili s Evropskou ligou domácí remízou 3:3 s Villarrealem. Český mistr, který už byl bez šance na postup, zakončil skupinu E na třetím místě se čtyřmi body. Také fotbalisté Liberce do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy nepostoupili. V závěrečném 6. kole skupiny F Slovan doma podlehl v přímém souboji o druhé místo v tabulce Marseille 2:4 a skončil třetí.

Biatlonistka Gabriela Soukalová dál vede průběžné pořadí Světového poháru. V čele seriálu se udržela i po sprintu v Hochfilzenu, přestože v něm dnes doběhla nejhůře v sezoně osmá. Životní výkon předvedla v Rakousku na trati 7,5 km dvaadvacetiletá Lucie Charvátová, která se blýskla pátým místem. Díky bezchybné střelbě se z prvního vítězství v kariéře radovala Franziska Hildebrandová před Maren Hammerschmidtovou, která vybojovala premiérové pódiové umístění. Třetí Miriam Gössnerová čekala na medailovou pozici dva a půl roku.

Hokejový útočník Jaromír Jágr přispěl 731. brankou v NHL ke čtvrteční výhře Floridy 4:1 nad Washingtonem a v historické tabulce střelců soutěže se vyrovnal čtvrtému Marcelu Dionneovi. České hvězdě schází deset tref na třetího Bretta Hulla. Nejlepší je Wayne Gretzky s 894 góly před Gordiem Howem, který jich dal o 93 méně než kanadská legenda. Jágr, který předchozích osm zápasů neskóroval, se prosadil hned v prvním střídání. Na 731 gólů potřeboval v základní části ligy 1577 zápasů.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký poosmé ovládl motoristickou anketu Zlatý volant v kategorii rallye a vytrvalostní soutěže. V jubilejním desátém ročníku ankety Zlatá řídítka se ze svého prvního vítězství radoval Jakub Kornfeil, letos nejúspěšnější Čech v mistrovství světa silničních motocyklů.