Sport

Biatlonistka Gabriela Soukalová v Östersundu neudržela ve stíhacím závodu vedení po sobotním sprintu, musela na dvě trestná kola a dojela pátá. Přesto udržela žlutý trikot vedoucí ženy Světového poháru. Veronika Vítková skončila po deseti kilometrech osmá a Eva Puskarčíková dvaadvacátá. Zvítězila Finka Kaisa Mäkäräinenová před Dorotheou Wiererovou z Itálie a Franziskou Hildebrandovou z Německa.

Roman Koudelka skončil v závodu Světového poháru ve skocích na lyžích v Lillehammeru čtvrtý, Jakub Janda byl devátý. Poprvé vyhrál Nor Kenneth Gangnes.

Sdruženář Tomáš Portyk nevyužil páté místo po skokanské části k bodovému zisku ve Světovém poháru, v Lillehammeru doběhl 39. Vyhrál Nor Magnus Krog.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na trati 1500 metrů poprvé v sezoně Světového poháru nedosáhla na stupně vítězů. Po třetích místech z obou zámořských závodů Světového poháru dojela česká reprezentantka v Inzellu v čase 1:56,17 pátá. Světový pohár zakončila Sáblíková čtvrtým místem v závodu s hromadným startem.

Karolína Erbanová dojela v druhém závodě na 500 metrů na SP v Inzellu desátá. Oproti pátku si o jedno místo pohoršila, ale vylepšila čas na 38,37.

Český judista Lukáš Krpálek vypadl na Grand Slamu v Tokiu už v osmifinále, kde nestačil na olympijského vítěze z roku 2008 Tüvšinbajara Naidana z Mongolska. Nenavázal tak na medaile z turnajů stejné kategorie z Paříže a Abú Zabí. V Japonsku se nedařilo ani dalším dvěma českým reprezentantům. Radek Helc rovněž v kategorii do 100 kg prohrál s devatenáctiletým japonským reprezentantem Aaronem Wolfem. Jaromír Ježek v kategorii do 73 kg také nestačil v úvodním kole na domácího judistu Sojčiho Hašimota.