Sport

Fotbalisté Sparty si na jaře zahrají play off Evropské ligy. Pomohla jim k tomu domácí výhra 1:0 nad Asterasem Tripolis a také vítězství Schalke nad APOEL Nikósie. O triumfu letenského celku v předposledním kole skupiny K rozhodl Jakub Brabec, posledních osm minut domácí dohrávali bez vyloučeného Ladislava Krejčího.

Fotbalisté Liberce prohráli v 5. kole základní skupiny Evropské ligy v Braze 1:2. Slovan poslal do vedení v 35. minutě Rus Dmitrij Jefremov, jenže do pauzy srovnal Ricardo Ferreira a v nastavení druhé půle otočil skóre střídající Crislan. Severočeši se propadli v tabulce na třetí místo a k postupu potřebují v závěrečném duelu skupiny 10. prosince doma porazit Marseille.

Fotbalisté Plzně v Evropské lize prohráli počtvrté za sebou, když podlehli Dinamu Minsk na jeho hřišti 0:1. O jediný gól se v nastavení postaral Adamovič dorážkou neproměněné penalty po Baránkově faulu. Plzeň tak ztratila i teoretickou naději na postup. Pro Minsk jde o první body ve skupině.

Silniční profesionál Zdeněk Štybar byl v Praze vyhlášen vítězem 51. ročníku ankety Král cyklistiky. Vítěz etapy na letošní Tour de France obhájil loňské prvenství. Devětadvacetiletý jezdec přední stáje Etixx-Quick Step se stal rovněž vítězem mezi silničáři, v kategorii horských kol vyhrál Jaroslav Kulhavý. Česká cyklistika získala v tomto roce celkem 25 medailí z velkých akcí.