Sport

Judista Lukáš Krpálek vybojoval bronzovou medaili na prestižním Grand Slamu v Paříži. Nestačil jen v semifinále na domácího Cyrilla Mareta. Do světového žebříčku si tak připíše 200 bodů a poskočí z třetího na druhé místo za Elmara Gasimova z Ázerbájdžánu, který dnes skončil pátý. Krpálek si v Paříži spravil chuť po zklamání na srpnovém mistrovství světa v Astaně.

Dráhový cyklista Robin Wagner získal na mistrovství Evropy ve Švýcarsku bronzovou medaili v závodu na kilometr s pevným startem. Na vítězného Nizozemce Jeffreyho Hooglanda ztratil 707 tisícin sekundy, druhý skončil stejně jako loni Němec Joachim Eilers.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou se nedostaly na Turnaj mistryň do Singapuru pro nejlepších osm tenistek a deblových párů sezony. České dvojici by nepomohl ani titul z turnaje v Linci, o který neúspěšně bojovaly proti Američankám Raquel Kopsové-Jonesové s Abigail Spearsovou, jež zabraly poslední volné místo.

Jakub Kornfeil obsadil páté místo v motocyklové Velké ceně Austrálie a zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. Na Phillip Islandu bodoval také čtrnáctý Karel Hanika.

Freestylový motokrosař Libor Podmol si v čínském Šen-čenu připsal premiérový triumf v letošním seriálu mistrovství světa. Česká jednička ovládla páteční závod. V sobotu už se Podmolovi tolik nedařilo, po poruše motocyklu skončil ve finále šestý a průběžně se drží na čtvrtém místě. V Šen-čenu startoval i Petr Pilát, jenž byl osmý a pátý, v seriálu je celkově jedenáctý. Podmol se v Číně vyrovnal i s tím, že se mu zpozdila zavazadla a nemohl trénovat. V taškách měl totiž i díly na úpravu motocyklu.

Cyklokrosařka Pavla Havlíková skončila třetí v závodu Světového poháru ve Valkenburgu. Zvítězila Italka Eva Lechnerová před Kaitlin Antonneauovou z USA, vítězka úvodního závodu v Las Vegas Kateřina Nash v Nizozemsku nestartovala. Havlíková před týdnem vyhrála závod Superprestige v Belgii a formu potvrdila i ve Valkenburgu.