Sport

Čeští tenisté hrají po prvním dnu baráže o Světovou skupinu Davisova poháru v Indii nerozhodně 1:1. V úvodní dvouhře v Dillí Lukáš Rosol porazil Yukiho Bhambriho 6:2, 6:1 a 7:5, ale po něm neuspěl Jiří Veselý. Při neúčasti Tomáše Berdycha česká jednička se v horku a vlhku rychle unavila a se Somdevem Devvarmanem prohrála nečekaně 6:7, 4:6 a 3:6. V důležité sobotní čtyřhře nastoupí Radek Štěpánek zřejmě s dvacetiletým Adamem Pavláskem a proti nim se postaví ostřílení deblisté Leander Paes a Rohan Bopanna.

Jedna jízda stačila českým kajakářům k postupu do semifinále mistrovství světa ve vodním slalomu v Londýně. V kvalifikaci byli Jiří Prskavec osmý, Vavřinec Hradilek šestnáctý a Ondřej Tunka dvaadvacátý. Semifinále a případné finále čeká adepty na medaili v neděli.

Dvaadvacetiletý cyklistický reprezentant Ondřej Rybín byl usvědčen z dopingu a po udělení čtyřletého trestu za užití látky EPO ukončil kariéru. Na červencovém mistrovství Evropy kategorie do 23 let v Aténách získal Rybín bronzovou medaili ve scratchi. Rybín patřil k nadějím české dráhové cyklistiky. Specializoval se na omnium, v této disciplíně skončil na loňském mistrovství světa v Kolumbii jedenáctý. Jeho největším úspěchem bylo třetí místo v omniu na Světovém poháru poháru v Mexiku v lednu 2013.