Sport

Skokan Roman Koudelka obsadil v druhém závodu Světového poháru ve finském středisku Ruka šesté místo. Stejně jako v pátek vyhrál Švýcar Simon Ammann, jenž se podělil o vítězství s japonským veteránem Noriakim Kasaiem. Pětadvacetiletý Koudelka se tak i v třetím závodu v sezoně SP umístil v elitní desítce, poté co před týdnem v Klingenthalu poprvé v kariéře vyhrál a v pátek byl desátý. V průběžném pořadí seriálu mu patří třetí místo. Z českého kvarteta dosáhl na body ještě dvacátý Jan Matura. Pro Antonína Hájka skončil závod 34. místem v prvním kole a Jakub Janda neprošel kvalifikací.

České basketbalistky se na mistrovství Evropy 2015 utkají ve skupině A s Francií, Ukrajinou, Černou Horou a Rumunskem. Rozhodl o tom los.

Cyklista Roman Kreuziger zveřejnil na internetu údaje ze svého biologického pasu. Český jezdec, který se snaží očistit své jméno od podezření z dopingu, dokládá, že hodnoty v jeho biologickém pasu nepřekročily vymezené hranice. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) však tvrdí, že v letech 2011 a 2012 během jeho působení ve stáji Astana vykazovaly Kreuzigerovy údaje velmi vážné anomálie. Kreuzinger zveřejnil i další dokumenty týkající se případu - korespondenci s UCI, znalecké posudky, svou lékařskou zprávu ke snížené funkci štítné žlázy, na kterou také ve sporu poukazoval, a nález Rozhodčí komise ČOV.