Sport

Mistr světa z roku 2012 Chris Holder z Austrálie vyhrál Zlatou přilbu, tradiční plochodrážní závod v Pardubicích. Druhý ve finále skončil další stálý jezdec seriálu Grand Prix Švéd Fredrik Lindgren, třetí dojel Chorvat Jurica Pavlič. Nejlepší z Čechů Josef Franc byl druhý ve finále B a je klasifikován na konečném osmém místě. alší český jezdec Aleš Dryml byl nasazen přímo do čtvrtfinále a po vítězství v první jízdě a druhém místu ve třetí rozjížďce hladce postoupil do semifinále. Tam se mu ale už tolik nevedlo. Nejprve přijel předposlední, pak nezabodoval a do třetí jízdy už nenastoupil. Okamžitě totiž zamířil na letiště, kde byl připravený vrtulník na jeho přesun k večernímu závodu polské ligy v Ostrówě.

Bývalý český reprezentační útočník Jan Koller odstartoval Monaku trenérskou kariéru. Oba zápasy na lavičce "céčka" knížecího klubu vyhrál, jestli ale začne studovat na profesionální licenci, se jednačtyřicetiletý někdejší fotbalista ještě nerozhodl. "Chci si to nejdřív vyzkoušet a osahat na amatérské úrovni, případně se dovzdělat a pak se uvidí," řekl v Praze novinářům Koller, který na pobřeží Středozemního moře žije a za monacké "céčko" v minulosti nastupoval, takže většinu svých svěřenců dobře zná. Zápasy snáší těžce, hrát je prý o poznání jednodušší.

Bývalý první hráč světa Ivan Lendl dnes potvrdil, že se příští týden sejde s nejlepším českým tenistou současnosti Tomášem Berdychem. Měli by spolu probírat možnosti trenérské spolupráce, ale podrobnosti Lendl neprozradil. Po skončení spolupráce s Britem Andym Murraym měl Lendl několik nabídek k trénování.