Sport

Jiří Lipták vybojoval bronzovou medaili na mistrovství světa ve sportovní střelbě v Mnichově v trapu. Osmadvacetiletý střelec zároveň získal pro Českou republiku první účastnické místo na olympiádě v Londýně 2012. Vyhrál Španěl Alberto Fernandez. Olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký skončil sedmnáctý, 63. byl Jiří Gach.

V nominaci české fotbalové reprezentace na přípravný zápas s Lotyšskem není zraněný útočník Milan Baroš. Nechybí naopak brankář Petr Čech, který se zotavil ze zranění lýtka, a záložník Tomáš Rosický. Hrát se bude příští středu v Liberci. Trenér Michal Bílek má v generálce na zářijový start evropské kvalifikace k dispozici až na Baroše v podstatě nejsilnější možný tým. Národní tým se před zápasem s Lotyšskem sejde v pondělí 9. srpna v Praze, následně odjede na soustředění do Břízek u Jablonce. Utkání se uskuteční ve středu 11. srpna. Sedmého září pak reprezentace začne kvalifikaci o Euro 2012 zápasem s Litvou.

Legendární boxer a bouřlivák Američan Mike Tyson zavítá poprvé do České republiky. Podle Pražského deníku stráví bývalý profesionální mistr světa v těžké váze v říjnu v Praze šest dní. Čtyřiačtyřicetiletý Tyson, který ukončil kariéru před pěti lety, se má v české metropoli setkat s obchodními partnery, měl by vést trénink a také podpořit charitativní projekt dětí v motolské nemocnici. "Vrcholem bude galavečer na Žofíně," řekl Pražskému deníku promotér Petr Havrda. Tyson má prý o Praze nečekané znalosti. "Rád bych se projel na koni někde za městem a pak taky na lodi po té vaší krásné řece," citoval list z boxerova dopisu.