Trička, hračky či modely lokomotiv. Fanshop Českých drah má úspěch i v zahraničí

Nabídka Fanshopu Českých drah

Trička, mikiny, batohy, hrnky, propisky, hračky, flash disky ve tvaru lokomotivy nebo třeba magnetky. Na Fanshopu Českých drah nejen železniční fanoušci naleznou celou řadu dárkových a upomínkových předmětů. Za půl roku ho navštívilo 1,2 milionu lidí a velká část objednávek míří i do zahraničí.

Svůj internetový fanshop spustily České dráhy na začátku loňského prosince a jak tehdy národní dopravce informoval v tiskové zprávě, datum bylo zvoleno proto, že je ideální pro nákup vánočních dárků.

„Od našich zákazníků a železničních fanoušků nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, je velká poptávka po dárkových předmětech s tématikou Českých drah. Spuštěním Fanshopu jim tak vycházíme vstříc. Fanshop spouštíme ještě před Vánoci tak, aby si milovníci železnice mohli pořídit i dárky pod stromeček,“ popsal tehdy ve zprávě Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Michal Krapinec | Foto: Ministerstvo dopravy ČR

Fanoušci si na Fanshopu mohou vybrat z více než šesti set položek. Velké oblibě se těší například kovové lokomotivy Českých drah a modely vagonů, 3D flash disky, které Fanshop nabízí například v podobě legendárních lokomotiv Sergej, Bardotka, Vectron nebo moderních jednotek RegioShark či CityElefant. Zájemci si ale mohou pořídit třeba také multifunkční skládací nůž, sadu na čištění bot, škrabku na sklo se smetákem, skládací deštník nebo mini petanque.

Značný zájem je i o ponožky se stejným vzorem, jaký se používá pro velkou část sedaček ČD. Dokonce bývají i vyprodané, jak lidé psali na sociálních sítích. „Ponožky jsou top. Pevně věřím, že budou brzy zase v prodeji; Ponožky jsou super, jen se nemůžu dostat ke své velikosti; Doplníte prosím znovu vyprodané velikosti?; Mám ponožky Cargo, Carlo logistics, asi si založím sbírku dopraváckých ponožek.“

Na Fanshopu je i mnoho publikací a knih popisujících historii i současnost železnice a nechybí ani audioknihy s pohádkami o mašinkách.

Rozšíření nabídky

Podle nejnovější tiskové zprávy Českých drah má Fanshop velký úspěch. Každý měsíc na jeho stránky zavítá přes 200 tisíc zákazníků. Velká část objednávek navíc míří dokonce za hranice, zejména do Německa.

České dráhy navíc nadále rozšiřují sortiment. Na podzim se zájemci mohou těšit například na softshellové bundy s logem dopravce. Rozšíření se dočká i řada dřevěných hraček – k modelům Pendolina, Railjetu a lokomotivy Taurus brzy přibydou jednotky RegioShark a RegioNova.

Dopravce také slíbil, že by si železniční fanoušci mohli na Fanshopu do budoucna pořídit vyřazené předměty z vlaků. Jde například o stolečky, popelníky či sedadla z interiéru vyřazených vlaků a další zajímavosti.

Autor: Katarína Brezovská | Zdroj: České dráhy
klíčové slovo:
spustit audio