Ze sportu

Atlet Petr Svoboda zaběhl na Memoriálu Josefa Odložila v Praze český rekord na trati 110 metrů překážek výkonem 13,27 sekundy. Vlastní dosavadní maximum z roku 2008 dnes zlepšil o dvě setiny. Druhého Američana Ryana Wilsona porazila Svoboda o jedinou setinu.

Dvojnásobné zastoupení bude mít české krasobruslení v letošním seriálu Grand Prix. Pozvánku ke startu na elitních závodech dostali stejně jako před rokem Tomáš Verner a Michal Březina, oproti předchozí sezoně však nebyl pozván taneční pár Lucie Myslivečková, Matěj Novák. Březinu i Vernera čekají dva starty, v nichž se budou snažit vybojovat si účast ve finále, které se uskuteční v polovině prosince v Pekingu.

V den svých 82. narozenin zemřel v Brně po delší nemoci jeden z nejúspěšnějších volejbalistů a trenérů české historie Karel Láznička. Byl členem týmu mistrů světa z roku 1956 a zdobily jej i dva tituly mistra Evropy z let 1955 a 1958. Po celou svou hráčskou i trenérskou kariéru byl dlouhých 41 let věrný Zbrojovce Brno, se kterou získal jako hráč a později trenér celkem sedm titulů mistra republiky.