Ze sportu:

Čtyři výkony roku přinesl atletický mítink Zlatá tretra v Ostravě. Postarali se o ně český oštěpař Petr Frydrych hodem dlouhým 88,23 metru a jamajský sprinter Asafa Powell, který vyhrál stovku za 9,83 sekundy. Maxima zaběhli i vytrvalci Meselech Melkamuová z Etiopie na 10.000 metrů a Keňan Yusuf Biwott na trojce. Na závěr se před 22 tisíci diváky hlavní eso Usain Bolt prohnal třístovkou za 30,97 sekundy. Na historicky nejrychlejší čas Američana Michaela Johnsona to nestačilo - Jamajčan za ním zaostal o 12 setin. Tři čeští atleti v Ostravě splnili limity na mistrovství Evropy v Barceloně. Povedlo se to překážkářce Lucii Škrobákové, půlkaři Jakubu Holušovi a senzační vítězce čtyřstovky Denise Rosolové. Petr Svoboda doběhl na Zlaté tretře v závodu na 110 metrů překážek druhý v čase 13,55 za světovým rekordmanem Dayronem Roblesem z Kuby (13,12). Oštěpařka Barbora Špotáková skončila v deštivé soutěži druhá výkonem 62,94. Vyhrála Slovinka Martina Ratejová za 64,68.

Tenista Tomáš Berdych je jako poslední český zástupce na French Open již v osmifinále. V třetím kole si snadno poradil s Američanem Johnem Isnerem 6:2, 6:2 a 6:1. Vyrovnal tak svůj dosud nejlepší výsledek z Roland Garros z roku 2006. O čtvrtfinále si nyní zahraje s čtvrtým hráčem světa Britem Andym Murrayem. Na Roland Garros vypadla poslední česká tenistka ve dvouhře. Klára Zakopalová podlehla ve 2. kole Belgičance Justine Heninové dvakrát 3:6.

Čeští fotbalisté se ve středu 11. srpna nestřetnou v Liberci s Marokem. Africký soupeř účast v přípravném zápase zrušil, protože nemá trenéra, a tak vedení ČMFS narychlo shání nového protivníka. Podle reprezentačního manažera Vladimíra Šmicera je pravděpodobné, že k utkání dorazí celek Lotyšska.

Pokutu ve výši 250 tisíc korun udělila disciplinární komise fotbalového svazu Baníku Ostrava za výtržnosti jeho fanoušků v závěrečném kole první ligy v Příbrami před dvěma týdny. Trestu neušel ani domácí klub, který zaplatí 60 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu. Komise už několik měsíců využívá pravidlo, podle kterého může trestat za nepokoje na stadionu i hostující klub.

Čeští stolní tenisté budou na mistrovství světa družstev v Moskvě hrát o konečné deváté místo. Tým porazil Švédsko 3:2 a jeho posledním soupeřem na šampionátu bude Rakousko.

České volejbalistky v kvalifikaci ME i počtvrté vyhrály. Maďarsko v Agde porazily 3:1 a v tabulce skupiny B si udržely první místo před Francií.