Zprávy Radia Praha

S vojenským úderem USA proti teroristickým základnám v Afghánistánu souhlasí dvě třetiny českých občanů

Američtí vojáci zahájili nové útoky proti Afghánistánu. Spojené státy také informovaly Radu bezpečnosti OSN, že by v rámci tažení proti terorismu mohly podniknout akce proti dalším organizacím a zemím. S vojenským úderem USA proti teroristickým základnám v Afghánistánu za atentáty na New York a Washington souhlasí podle bleskového průzkumu agentury STEM dvě třetiny českých občanů, konkrétně 67 procent. 37 procent občanů se domnívá, že by se do těchto akcí měla zapojit Česká republika, proti se vyslovilo 43 procent lidí a pětina občanů nemá na věc jasný názor. Současným vývojem mezinárodní situace se cítí být ohroženy více než tři pětiny obyvatel, konkrétně 62 procent.

S tím, aby USA rozšířily vojenské údery i na ostatní země, o nichž mají důkazy, že podporují terorismus, souhlasí téměř polovina českých občanů, konkrétně 44,8 procenta. Skoro stejný počet Čechů, 45,5 procenta, je však proti takovým útokům. Vyplývá to z bleskového průzkumu, který společnost TNS Factum vypracovala pro televizi Nova.

USA požádaly ČR o zapůjčení letounu TU-154 s posádkou

Česká republika je připravena podílet se na útoku Spojených států proti teroristům v Afghánistánu například zapůjčením letounu TU-154 s posádkou. Premiér Miloš Zeman novinářům řekl, že o letadlo projevili zájem sami Američané a mohou jej použít již tento týden. Nevyloučil, že ČR se do protiteroristické akce zapojí i dalšími způsoby. "Nelze vyloučit, je dokonce pravděpodobné, že budeme požádáni o pomoc přesunem části našich sil na Balkán, a jsme připraveni v duchu svých předchozích prohlášení tuto pomoc poskytnout," uvedl Zeman.

Armáda po útoku na Afghánistán zavádí další bezpečnostní opatření

Velitelství pozemních sil české armády přijalo po útoku USA na cíle v Afghánistánu další mimořádná bezpečnostní opatření. Vojáci například zkvalitnili ostrahu armádních objektů a zkrátili dobu, během které se musí příslušníci elitní brigády rychlého nasazení a roty chemické ochrany sejít v kasárnách.

Ministerstvo zahraničí je připraveno uvolnit pět miliónů korun pro afghánské uprchlíky

Humanitární pomoc pro uprchlíky v severním Afghánistánu ve výši pět miliónů korun je zatím připraveno poskytnout české ministerstvo zahraničí. ČTK to řekl tiskový mluvčí Aleš Pospíšil s tím, že dále se pomoc ČR zaměří hlavně na léky. Pospíšil dále zopakoval, že na velvyslanectví v pákistánském Islámábádu a generálním konzulátu v Karáčí stále trvá nejvyšší bezpečnostní stupeň. Vedoucí úřadů mají sami po vyhodnocení situace mohou zvážit, kolik diplomatů a dalších zaměstnanců je nutné na místě ponechat pro udržení chodu úřadů. Podle údajů ministerstva zahraničí se na území Pákistánu nezdržují žádní čeští turisté. "Jsou zde pouze novináři, kteří jsou pod kontrolou našich diplomatů a mají instrukce, jaké kroky podniknout v případě nouze," dodal Pospíšil.

Další pomoc pro uprchlíky z Afgánistánu - deset miliónů korun - je připraveno poskytnout ministerstvo zeměděství. Rozhlasové stanici BBC to řekl premiér Miloš Zeman. Pomoc se podle předsedy vlády může týkat dodávek sušeného mléka, ale i řady dalších komodit podle potřeby.

Vojenský postup USA není podle katolické církve odvetou, ale sebeobranou

Katolická církev dává přednost nenásilnému řešení konfliktu, akt sebeobrany je však podle ní pochopitelný. Mluvčí České biskupské konference Daniel Herman v souvislosti s vojenským postupem USA proti terorismu řekl, že proto akce v Afghánistánu nechápe jako odvetu, ani jako mstu za zářijové teroristické útoky, ale jako obranu společnosti. Dodal, že však použití zbraní nesmí vyvolat těžší zlo než zlo, které je třeba odstranit.

Zvýšila se bezpečnostní opatření některých českých firem

Do vyššího stavu pohotovosti po zahájení útoků protiteroristické aliance na Afghánistán přešly některé firmy, například elektrárna Energetického centra Kladno Generating, neratovická Spolana a Lovochemie Lovosice, největší výrobce průmyslových hnojiv. Bezpečnostní opatření se zvýšila také na vodárenských nádržích. Jadernou elektrárnu Dukovany střeží kromě protiletadlového raketového pluku i vrtulníky MI-24 z Přerova. Většina strategických podniků však zůstala u zvýšených bezpečnostních opatřeních přijatých již po teroristických útocích na USA. České aerolinie nezrušily žádný ze svých pravidelných letů a lety nehodlají zrušit ani v nejbližších dnech. Zavedly však bezpečnostní taxu 2,40 USD ke každé letence. Taxa zajišťuje krytí odpovědnosti vůči třetím stranám a cestujícím pro případ leteckého neštěstí v důsledku válečného konfliktu nebo teroristického útoku.

Premiér Miloš Zeman a předseda sněmovny Václav Klaus se dohodli na rychlém přijetí garancí aeroliniím

Na potřebě užší spolupráce a intenzívnější komunikace mezi vládou a Poslaneckou sněmovnou se shodli premiér Miloš Zeman a předseda sněmovny Václav Klaus. Politici se dohodli, že se zasadí o stabilizaci Českých aerolinií urychleným přijetím zákona o vládních garancích za pojištění aerolinií. ČSA totiž v kvůli omezení leteckého provozu po teroristických útocích v USA očekávají výraznou ztrátu. Klaus doplnil, že se Zemanem jednali i o změnách například v oblasti civilní ochrany, zpravodajských služeb a armádě. Politici hovořili i o informaci, že by Spojené státy v rámci tažení proti terorismu mohly podniknout odvetné akce proti dalším organizacím a zemím. "Bereme to vážně, protože já myslím, že to naznačuje rozšiřování (boje proti terorismu) do dalších zemí, což může mít souvislost s řadou českých občanů v těchto zemích a řadou našich iniciativ v těchto zemích," řekl Klaus.

Václav Havel navštívil Radio Svobodná Evropa, zřejmě nejstřeženější civilní budovu v ČR

Pravděpodobně nejstřeženější civilní objekt v České republice, budovu Radia Svobodná Evropa/Radia Svoboda (RFE/RL) v Praze, navštívil český prezident Václav Havel. Během asi pětiminutové návštěvy rádia uvedl, že přišel podpořit pracovníky, kteří vysílají do zemí bývalého Sovětského svazu, "zvláště pak do středoasijských republik". Prezident je totiž přesvědčen o tom, že právě solidární postoj těchto států a jejich zapojení do mezinárodní protiteroristické koalice zasluhuje ocenění.

Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL) by se mohlo podle premiéra Miloše Zemana přestěhovat z centra Prahy do jiného objektu, pokud o to požádají Spojené státy. Budovu bývalého Federálního shromáždění, z níž rádio vysílá mimo jiné do islámských zemí, kvůli možnému teroristickému útoku střeží společně s policisty vojáci s obrněnými transportéry. Dotaz, zda již Spojené státy požádaly o vytipování náhradních budov, nechal Zeman bez komentáře.

Čeští muslimové nechtějí podpořit ani odsoudit vojenské akce USA

Předseda Islámské nadace v Brně Muníb Hasan uvedl, že Spojené státy neměly útočit na Afghánistán, protože vůdce teroristické organizace Al-Káida Usámu bin Ládina mohl vydat afghánskému nebo mezinárodnímu soudu Taliban. Dodal, že kdyby byl bin Ládin souzen podle islámského práva a byla by mu prokázána vina, hrozila by mu smrt. Čeští muslimové nevnímají útok USA jako boj proti islámu. Ve svém okolí se zatím ani nesetkávají s otevřeným nepřátelstvím občanů. Jistý nesouhlas a odstup se již projevil, vždy ale jen slovně, dodal předseda.

Čeští muslimové v souvislosti se spojeneckými vojenskými operacemi v Afghánistánu doufají, že budou potrestáni jen viníci teroristických útoků. Oficiálně podpořit nebo odsoudit postup USA tito vyznavači islámu nechtějí, i když v září s uvažovaným bombardováním země ukrývající teroristu Usámu bin Ládina nesouhlasili. Jeden z předních představitelů české islámské komunity Vladimír Sáňka připustil, že situace je nová. Bin Ládinova organizace Al-Káida se ústy Ajmána Zavahrího v neděli přihlásila k útokům z 11. září v New Yorku a ve Washingtonu. Čeští muslimové nicméně připomínají, že důkazy proti této organizaci nemá většina světa k dispozici a že likvidace bez soudu by mohla islámské teroristy v očích některých souvěrců proměnit v mučedníky.

S obavami o své příbuzné sledují útok USA na Afghánistán strojní inženýři Mohamad Omar a Nakibula Safi, kteří již před 17 lety odešli z této země a žijí v Brně. Oba se shodují, že obyvatelé Afghánistánu jsou rukojmími Talibanu a teroristů. Vojenské operace USA jsou pro Safiho nadějí na to, že se do vlasti ještě bude moci vrátit. "Já bych tam zatím nemohl jet, protože to hnutí, které tam je, to jsou samí teroristé. Já si myslím, že kdyby zjistili, že mám manželku Češku, tak by mě hned zavraždili," uvedl Safi. Dodal, že porážka Talibanu by byla výhrou nejen pro USA, ale pro "celou civilizaci".

Vojenský útok USA zkomplikuje pátrání po zmizelém Čechovi

Vojenský úder Spojených států na Afghánistán zkomplikuje pátrání po Petrovi Poláškovi z Frenštátu pod Radhoštěm, který v dubnu zmizel v sousedním Pákistánu. ČTK to řekl mluvčí ministerstva zahraničí Aleš Pospíšil. Poláškova přítelkyně Gabriela Gubičová, s níž pohřešovaný cestoval, byla v Pákistánu brutálně zavražděna. Česká diplomacie doufá, že i přes složitou situaci bude pákistánská policie pokračovat ve vyšetřování případu zmizelého Čecha. Jeho přítel Tomáš Harabiš před časem v Pákistánu zjišťoval, co se dvojici přihodilo. Podle něj mohlo jít o politicky motivovaný únos. Také v Albánii jsou od začátku srpna nezvěstní Češi - tři studenti. Od neděle po nich pátrá devítičlenný záchranný tým.

NATO cvičí v Turecku

Více než 5000 vojáků z šestnácti členských zemí Severoatlantické aliance, včetně ČR, začalo na severozápadu Turecka nacvičovat společnou odpověď na útok proti jednomu ze členů. Činitelé aliance agentuře AFP sdělili, že jde o jedny z nejvýznamnější manévrů v tomto roce, že však nemají nic společného s atentáty v USA, protože byly naplánovány ještě dlouho před nimi.

Zeman: Proti vývozu zbraní do Jemenu se nikdo nepostavil

Proti vývozu české armádní techniky do Jemenu se podle premiéra Miloše Zemana nikdo nepostavil. "Jemen zatím nebyl označen za teroristickou zemi a neslyšel jsem například od amerického velvyslance ani od kohokoli jiného protesty proti tomuto obchodu," řekl rozhlasové stanici BBC. O možnostech exportu českých cvičných letadel či 50 nákladních vozů pro jemenskou armádu jednal v polovině září ministr zahraničí Jan Kavan se svým jemenským protějškem abú Bakr Abdalláhem Kirbím. Podle Zemana je v každém případě nutné zabránit vývozu těchto zbraní do jiných zemí, například do Súdánu. "Podle informací, které mám, je reexportu zabráněno," uvedl Zeman.

Pro vstup do Evropské unie by v referendu hlasovalo 45 procent lidí

Pro vstup České republiky do Evropské unie by počátkem září v referendu hlasovalo 45 procent lidí, což je o sedm procent více než v červnu. Nesouhlas by vyjádřilo 18 procent občanů. Pětina Čechů neví, jak by hlasovala. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění. Ochlazení vztahu k unii, zaznamenané před dvěma měsíci, již dále nepokračuje.

ČR by mohla z fondů EU dostávat až 2,4 mld. EUR ročně

Česká republika by v budoucnu mohla ze strukturálních fondů Evropské unie dostávat 60 až 80 miliard korun ročně, v přepočtu tedy 1,8 až 2,4 miliardy EUR. V rozhovoru s agenturou Reuters to řekl hlavní vyjednávač ČR pro vstup do EU Pavel Telička. Podmínkou však je to, aby byla úspěšná snaha země připojit se k Evropské unii a aby nadále platila současná pravidla poskytování pomoci. Telička řekl, že ČR by mohla tyto peníze dostávat v prvních letech po vstupu do EU. Peníze ze strukturálních fondů Evropské unie mají české vládě mimo jiné pomoci vypořádat se s rostoucím deficitem rozpočtu. ČR by se přitom členem Evropské unie ráda stala do roku 2004, zatím ale uzavřela 19 z 31 kapitol, které jsou ke vstupu nutné.

Řečníci mezinárodní konference o boji proti korupci poukázali na úzké propojení korupce a terorismu

Zářijové teroristické útoky v USA ovlivnily i mezinárodní konferenci o boji proti korupci, která začala v pražském Kongresovém centru. Několik řečníků poukázalo na úzké propojení korupce a terorismu. Oba nebezpečné fenomény podle nich totiž mají stejné kořeny. Generální tajemník Interpolu Ronald Noble ve svém projevu řekl, že bezpečnost občanů bude vždy ohrožena, pokud ji budou zevnitř "podkopávat" zkorumpovaní policisté či státní úředníci. Připomněl, že někteří teroristé, kteří 11. září unesli letadla, měli zfalšované osobní doklady. Stát by proto podle něj měl investovat nejen do zpravodajských služeb, ale především do lidí, kteří pro něj pracují. V části, věnované odpovědnosti politických vůdců, vystoupil i český premiér Miloš Zeman. Hovořil mimo jiné o vládní akci Čisté ruce, kterou chce kabinet ČSSD potírat korupci a závažnou hospodářskou kriminalitu.

ČR je schopna platit současný důchodový systém

Česká republika je schopna ještě další desetiletí financovat důchodový systém na současné úrovni a to i v případě, že by ekonomika stagnovala. Při přednášce pro studenty Technické univerzity v Liberci to řekl ministr práce a sociálních věcí Vladimír Špidla. V současné době vydává stát na důchody 9,2 procenta hrubého domácího produktu (HDP), tento podíl by se jen zvýšil na 13 až 14 procent. "Tento podíl HDP vynakládá dnes na výplaty důchodů například Itálie, Rakousko nebo Polsko," řekl Špidla.

Přistěhovalci by měli v budoucnu pomoci řešit přirozený úbytek obyvatelstva v České republice, který ročně představuje zhruba 20.000 lidí. "Připravujeme proto spolu s ministerstvy vnitra a zahraničí start pilotního projektu imigrační politiky, který by do země přivedl kvalitní lidi ze zahraničí," řekl v Liberci ministr práce a sociálních věcí Vladimír Špidla. Návrh projektu pro aktivní výběr kvalifikovaných zahraničních pracovníků schválila vláda 26. září. Obyvatelstvo České republiky tvoří podle Špidly zhruba dvě procenta imigrantů. V evropských zemích je tento podíl mnohem vyšší - mezi deseti a 15 procenty.

Vladimír Špidla podpoří snahy Národní rady zdravotně postižených, která chce prosadit zákaz diskriminace občanů se zdravotním handicapem zakotvený přímo v ústavě. "Už letos na jaře jsem se podobný zákon pokusil prosadit, ostatní ministři mne však přehlasovali," řekl Špidla. Na nutnosti prosadit zákaz do ústavy se shodli delegáti republikového shromáždění rady zdravotně postižených. Podle předsedy Pavla Duška jsou zdravotně postižení poslední menšinou v České republice, kterou ústava nechrání před diskriminací. V současném právním řádu chybí například norma, která by jasně stanovila běžným školám povinnost přijmout zdravotně postiženého žáka. Obrovským problémem jsou i bariéry v dopravě a v řadě budov, které nemohou překonat lidé s pohybovým omezením.

Míra inflace za posledních 12 měsíců činila 4,7 procenta

Míra inflace měřená za posledních 12 měsíců činila 4,7 procenta. Jak oznámil Český statistický úřad v meziměsíčním srovnání ceny klesly o 0,7 procenta. Za výrazným poklesem stojí především nad očekávání razantní zlevnění zahraničních zájezdů. Klesly také ceny potravin díky zlevnění ovoce a zeleniny, což však bylo očekávané. Na druhé straně vzrostly ceny vzdělávání v souvislosti se začátkem školního roku a pokračoval růst cen léků.

Míra nezaměstnanosti stagnovala na 8,5 procentech

Míra registrované nezaměstnanosti v České republice zůstala ke konci září na 8,5 procenta, tedy na stejné úrovni jako v letošním červenci a srpnu. Výsledky se shodují s odhady většiny ekonomů. Nejnižší nezaměstnanost byla v Praze a jejím okolí, dále v Benešově a Pelhřimově a to kolem 3 procent. Míru nezaměstnanosti vyšší než 12 procent vykázalo 13 okresů.

Ministr Kavan: Jednání s Rakouskem o Temelínu se vlečou kvůli řadě neshod

Jednání s Rakouskem o bezpečnosti a ekologických dopadech temelínské jaderné elektrárny se podle ministra zahraničí Jana Kavana vlečou kvůli řadě neshod. Řekl to na tiskové konferenci po zasedání vládního výboru pro evropskou integraci. Rakušané uzavřením tohoto procesu, na němž se dohodli předsedové vlád obou zemí loni v prosinci v rakouském Melku, podmiňují souhlas s uzavřením kapitoly o energetice přístupové smlouvy ČR o vstupu do Evropské unie. Šéf diplomacie řekl, že česká strana vychází především z hodnocení bezpečnosti elektrárny skupinou pro atomové otázky Evropské komise, zatímco rakouská strana má poněkud jiné představy. Rakousko podle něj rovněž požaduje jistou právní závaznost závěrečného dokumentu.

Senátoři jedou do Finska kvůli jaderným elektrárnám

Získat konkrétní informace o dopadech provozu jaderných elektráren a budování hlubinného úložiště radioaktivního odpadu chtějí senátoři z výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí v rámci nadcházející cesty do Finska. Hlubinné úložiště radioaktivního odpadu by mohlo podle některých úvah vzniknout i v ČR. Vybudování úložiště, které má začít fungovat až za 50 let, bude stát 50 miliard korun v současných cenách. Zatím byla pouze vytipována místa, kde by úložiště mohlo vzniknout.

Existence českokrumlovské točny je podle ministra Dostála v rozporu se zákony

Ministerstvo kultury nemění nic na svém názoru, že existence otáčivého hlediště v zahradě českokrumlovského zámku je v rozporu s platnými zákony a hlavně že porušuje mezinárodní smlouvu o zápisu Českého Krumlova do seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Ministr kultury Pavel Dostál připomněl, že po nástupu na ministerstvo kultury "jako člověk, který je od divadla a který moc miluje představení v Českém Krumlově" okamžitě vyšel vstříc požadavku prodloužit provoz točny do roku 2002. Podepsal je po ujištění představitelů okresu, města a divadla, že do roku 2002 bude vše zařízeno tak, aby se točna mohla plynule přesunout do jiné lokality.

Zachování otáčivého hlediště je cílem občanského sdružení Naše točna, k jehož zakladatelům patří šéf jihočeské ČSSD a zástupce jihočeského hejtmana Karel Vachta a náměstkyně českobudějovického primátora Vlasta Bohdalová (ČSSD). Shodný cíl má i petiční akce. První diváci se v zahradě českokrumlovského zámku usadili v červnu 1947. O 11 let později se poprvé svezli na improvizované točně. Obdobná scéna existuje v Evropě jen ve finském městě Tampere.

Židé si připomenou zahájení deportací do koncentračních táborů

Sérií vzpomínkových akcí si od října do prosince budou moci obyvatelé České republiky připomenout zahájení deportací Židů do nacistických koncentračních táborů. Program, který začne 13. října koncertem Pražské komorní filharmonie, zahrnuje 16 pietních setkání a kulturních vystoupení v Praze, Terezíně i v Brně, řekla Dagmar Lieblová, předsedkyně Terezínské iniciativy. Uctění památky bude věnováno i několik divadelních, hudebních a filmových představení. Masové deportace začaly na území protektorátu 16. října 1941. Ze 120.000 lidí, kteří spadali pod takzvané norimberské rasové zákony, se jich vrátilo z koncentračních táborů okolo 10.000.

Církev po 50 letech obnovila poutní místo v Císařské jeskyni

Poutní místo v Císařské jeskyni nedaleko Ostrova u Macochy na Blanensku obnovila o víkendu katolická církev. Do jeskyně se po 50 letech vrátila socha Panny Marie Lurdské, pouť do jeskyně chce církev pořádat dvakrát do roka, řekl farář František Kozár. Dodal, že poutě do Císařské jeskyně byly zakázány před lety komunistickým režimem. Jeskyně nyní slouží k léčbě dětí s dýchacími potížemi takzvanou speleoterapií - pobytem v podzemí. Kozár dodal, že věřící se v jeskyni budou scházet pouze v květnu a říjnu.

Jeskyně získala své jméno v roce 1808 poté, co ji navštívili synové rakouského císaře Františka I. V roce 1858 se v jeskyni u Lurd ve Francii zjevila teprve čtrnáctileté dívce Panna Marie. Z jeskyně se pak stalo jedno z největších poutních míst v Evropě, kam mířili především nemocní toužící po uzdravení. V roce 1933 vytvořili věřící v Císařské jeskyni Moravské Lurdy, protože podzemí u Ostrova jim připomínalo jeskyni v Lurdech.

Kněz a profesor Halík hostuje na Oxfordské univerzitě

Český katolický kněz, vysokoškolský pedagog a politicky angažovaný intelektuál Tomáš Halík se stal hostujícím profesorem v anglickém univerzitním městě Oxfordu. V tamním podzimním trimestru - první ze tří částí školního roku - se chce věnovat tématu Politická a duchovní kultura ve střední Evropě v druhé polovině 20. století. Halík v rozhovoru pro ČTK uvedl, že by v Oxfordu chtěl také dokončit dvě rozpracované knihy.

Dalajláma bude mít v Praze příští středu veřejnou přednášku

Tibetský duchovní vůdce dalajláma, který díky intervenci prezidenta Václava Havla změnil své rozhodnutí a přijede příští týden na konferenci Fórum 2000, bude mít v Praze i plánovanou veřejnou přednášku. V pražské Paegas aréně ve středu 17. října promluví na téma Soucítění v našem světě.

Občané darovali na sbírku ve prospěch dětské transplantační jednotky kostní dřeně téměř 6,5 miliónu korun

Téměř 6,5 miliónu korun darovali občané ve druhém tzv. Srdíčkovém dni, který 25. září jako sbírku ve prospěch pražské dětské transplantační jednotky kostní dřeně uspořádalo občanské sdružení Život dětem. "Prodejem žlutých srdíček s logem sluníčka ve 180 městech jsme získali 6,42 miliónu korun. Nejvyšší darovaná bankovka byla tisícikoruna," upřesnila Maria Křepelková a jménem sdružení poděkovala všem, kteří projekt podpořili. První transplantaci kostní dřeně u dětského pacienta provedli lékaři v Motole v listopadu 1989. Nyní v této nemocnici takovouto operaci podstoupí přes 20 pacientů ročně; v 70 procentech jsou to děti s leukémií, operovány jsou i děti s vrozenými vadami metabolismu a poruchami imunity a krvetvorby.

V úterý v Praze vystoupí skupina Roxette

Švédská poprocková skupina Roxette v úterý večer vystoupí v pražské Paegas aréně na Výstavišti. Duo, které tvoří zpěvačka Marie Fredrikssonová a zpěvák a kytarista Per Gessle, se chystá vedle novinek předvést i průřez celou historií skupiny. Pro mimopražské fanoušky vypravují po koncertě České dráhy zvláštní rychlík z Prahy do Ostravy. Skupina se rozhodla vyjet na koncertní šňůru po šestileté odmlce. Své poslední světové turné zakončila v roce 1995. Rok předtím se objevila v Praze, kde posluchače potěšila dvěma koncerty. Třiačtyřicetiletá Fredrikssonová a o rok mladší Gessle prorazili do hudebního světa v roce 1988 veleúspěšným albem "Look Sharp!". Úspěchy slavila i další alba, hlavně o tři roky později "Joyride".

A ještě krátce o počasí.

Bude jasno, až polojasno, teploty od 18 do 22 stupňů Celsia.