Český folklor v srdci Španělska

Českou školu Madrid navštívila folklorní kapela Kordulka ze Vsetína. Programu s cimbálovou muzikou se kromě dětí a rodičů zúčastnili i místní Španělé. Připomněli si tak český folklor a tradice.

Dopoledne s cimbálovou muzikou se konalo v moderních prostorách kulturního centra Clara del Rey. Na akci přišlo na 200 lidí. Muzikanti kapely Kordulka měli připravený program pro všechny věkové skupiny.

Foto: Česká škola Madrid

Lidé si mohli vyzkoušet nástroje. Největší zájem byl o cimbál

Účastníci si po představení mohli zkusit zahrát na cimbál, kontrabas nebo třeba housle, přičemž středem pozornosti to byl právě cimbál, jehož přítomnost v Madridu je vzácností.

Foto: Česká škola Madrid

Že jsou muzikanti zkušení profesionálové prokázali i tím, že během jediného dne se zvládli perfektně sehrát s cimbálistou Petricou Naem, který byl u tého příležitosti hostujícím muzikantem.

Akce se zúčastnili především rodiče a žáci České školy Madrid, která již od roku 2012 vzdělává Čechy žijící v zahraničí a vede mladé generace k bilingvismu. Mezi studenty českého jazyka patří jak děti, tak dospělí.

Program s cimbálovkou si přijely užít i česko-španělské rodiny z jiných koutů Španělska. Akci navštívil i první tajemník velvyslanectví České republiky v Madridu František Fleišman.

Foto: Česká škola Madrid
Autoři: Zdeňka Kuchyňová , Hana Zobalová
klíčové slovo:
spustit audio