Covid hotel nabízí strávení karantény se službami i zábavou

Foto: archiv Czech Inn Hotels

Jste pozitivní na covid-19 a nechcete nakazit rodinu. Zároveň průběh nemoci není vážný. S nabídkou pro takové hosty přišla společnost Czech Inn Hotels.

Foto: archiv Czech Inn Hotels

Jak uvedl její marketingový ředitel Petr Chábera, jedná se možná o první covid hotel na světě. Nápad vznikl na jedné z porad.

"Bavili jsme se o tom, jak hotel využít i v době, kdy je všechno zavřené. A jednoho z kolegů napadlo udělat covid hotel a nabídnout ubytování pozitivním lidem. Uvědomili jsme si, že se nás ptalo v poslední době několik známých, kteří se o to zajímali. Tu myšlenku jsme hned zavedli do praxe. V pondělí nás to napadlo, v úterý jsme hotel připravili a ve středu otevírali."

Můžete si zahrát i online šachy v místním klubu

Foto: archiv Czech Inn Hotels

V hotelu platí hygienická opatření, nepotkáváte se s druhými lidmi, nechodíte do veřejných prostor. Přes aplikace nebo telefon komunikujete s recepcí. Od začátku si uvědomovali, že by se host neměl nudit.

"Dáte nám vědět, co chcete třeba ke snídani a že ji chcete v 7:30. Zavoláte, že chcete přinést léky, časopisy, nebo že chcete půjčit playstation, zahrát si online šachy v našem šachovém klubu. Máme v týmu hodně mladých lidí a ti hned nad tím začali přemýšlet. Říkali, dobře, tak vy zavřete člověka na deset dní do pokoje, ale co tam bude dělat? Musíme mu poskytnout nějakou zábavu. Základ je, že má silný internet, televizi s mnoha programy. Nabízíme knihy, audioknihy, seriály, sdílené připojení, takže si může sledovat filmy a to budeme rozšiřovat ještě o další věci."

Každého asi napadne, kolik takto zpestřená karanténa stojí?

"Dali jsme cenu tisíc korun, aby to byla vstřícná cena, abychom to rozjeli. Nemyslím si, že ji budeme nějak hodně zvyšovat. Jestli poptávka bude velká, tak ji možná o pár procent zvýšíme. Hned na začátku se nám ozvaly tři tipy zákazníků. Firma, která měla člověka v Praze a byl pozitivně testovaný, druhý byl sportovní klub, který tam ubytoval svého hráče, třetí byl normální zákazník. Dneska už se přihlásilo dalších asi 5 nebo 7 pokojů. Myslím, že to bude výhradně záležitost z Prahy a okolí," dodal marketingový ředitel Petr Chábera.