Největší puzzle v Česku. Dobročinná akce ve prospěch stavby dětského hospice a český rekord zároveň

Nácvik sestavování vnitřní části puzzle

Největší puzzle představuje mapu České republiky. Jeho rozměry budou 24 x 14 metrů. Za vším stojí Nadační fond Děti bez mobilu.

Fond vede už řadu měsíců svůj dobročinný projekt „Spojme Česko“. Jeho smyslem je pozitivně ovlivnit životy stovkám rodin, které pečují o děti s těmi nejzávažnějšími onemocněními. Akce je spojená s pokusem o zápis do České knihy rekordů, ale to je v tomto případě nedůležité.

Dárce si může vybrat svůj dílek puzzle

K rekordu se mohl v uplynulých měsících připojit kdokoliv, a to zakoupením jednotlivých dílků puzzle, čímž přispěl do sbírky na stavbu dětského hospice Domu pro Julii v Brně.

Každý dárce si mohl vybrat na mapě svůj dílek puzzle (např. ten se svou obcí) a po uhrazení finančního daru jej obdržel poštou, poté se na svůj dílek libovolným způsobem zvěčnil a poslal ho zpět na adresu pořadatele.

Puzzle se bude skládat ve sportovní hale

Zkouška skládání okraje puzzle | Foto: Agentura Dobrý den

Největší puzzle v historii se bude skládat 23. června na ploše pelhřimovské sportovní haly, kde se budou před zraky komisařů z Muzea rekordů a kuriozit snažit dětí i dospělí složit mapu Česka.

I tady zasáhla koronavirová krize, která znemožnila prodej dílků, kterých je přes 5 tisíc, na původně plánovaných akcích. Dárci si však cestu našli. I Pelhřimovští přispěli do sbírky a zakoupili puzzle se svým Pelhřimovem.

Celkové náklady projektu nejsou zrovna malé, vychází kolem 200 tisíc korun. 90 procent však financovala osoba, která se v projektu shlédla.

Informace najdete na webu: www.spojmecesko.cz

klíčová slova:

Související

  • Česká nej

    Největší, nejmenší, nejrychlejší, nejkrásnější, .... jedinečné.