Poděkování za korespondenci

0:00
/
0:00

V následujících minutách bychom se chtěli krátce zastavit nad Vašimi dopisy a e-maily, které nás potěšily v posledních měsících. Jejich počet výrazně vzrostl zejména koncem léta, kdy mnozí z Vás pocítili potřebu nás pozdravit a popřát nám vše nejlepší v souvislosti se 70. výročím zahraničního vysílání, které jsme si připomněli poslední prázdninový den.

Nemůžeme pochopitelně citovat z celé korespondence, ale rozhodně chceme poděkovat všem, kteří nám napsali. A dodejme ještě, že kromě dopisů a pohlednic z nejrůznějších koutů světa nás mile překvapil i počet posluchačů, kteří si nás ladí zde, v České republice.

"Radio Praha poslouchám již od 50. let. Dříve na Trutnovsku v Úpici a nyní v Dolní Rovni na Pardubicku," píše Milan Vašata, donedávna také posluchač zahraničního vysílání ze Slovenska, které letos v létě skončilo. "Pevně věřím, že stejný osud nepostihne Vaše vysílání. Jsem s pořady velmi spokojen, jsou poučné a příjemné na poslech," píše pan Vašata.

Pražan Petr Jeníček nás potěšil pohlednicí z Chorvatska. V této destinaci to však s poslechem není vždy růžové, což potvrdil Miloslav Láznička z Jindřichova Hradce, který tam ale naše vysílání podle své poslechové zprávy nemohl zachytit.

S přáním všeho dobrého se ze svého kanadského domova ozval náš stálý posluchač Vlastislav Frýdl. Tím je také Zdeněk Stanický v Německu, který vtipně dodává: "Na dovolené v Norsku jsem Vaše vysílání nemohl chytnout, zato jsem chytil více ryb."Antonín Vana ze Švédska naproti tomu ve své poslechové zprávě uvádí, že náš program je vždy velice informativní v dosti dobrém spektru, není ale spokojen s internetovou stránkou Radia Praha.

Z Banské Bystrice v srdci Slovenska nám Josef Beneš polichotil slovy: "Jsem stálý posluchač českého vysílání, které je kvalitní, vyvážené a poslechově přátelské."

"Na Vaši stanici mám krásné vzpomínky z let 1968 - 1970, kdy jsem sloužil vojenskou základní službu. Protože jsem byl zařazen k radistům, tak jsem hojně využíval možnosti Vás poslouchat," píše Jiří Kohout.

Nelze také nezmínit e-maily obdivovatele a příznivce českého a moravského folkloru a dnes již našeho posluchače Wolfganga Brodöhla, který se sice omlouvá za případné chyby ve své češtině, my jej ale za ni naopak upřímně obdivujeme. A stejně jako všem ostatním, kteří nám napsali, ještě jednou srdečně děkujeme.