Hernych bude na Prague Open útočit na třetí vítězství v řadě

Jan Hernych, foto: ČTK

Štvanice je dle výsledků nejoblíbenější destinací našeho tenisty Jana Hernycha. V předchozích dvou ročnících zde dokázal triumfovat, a tak i letos dává pražskému klání přednost před souběžně hraným turnajem série masters v italském Římě. Jeho cesta za zlatým hattrickem však nebude jednoduchá, neboť v mužském pavouku je osm žebříčkově výše postavených hráčů.

Jan Hernych,  foto: ČTK
Strach byste však u Hernycha hledali marně.

"Samozřejmě, že si věřím. Musím si věřit, abych hrál dobře, ale neberu to tak, že útočím na hattrick. Musím hrát zápas od zápasu a uvidíme, jak to dopadne."

Z Mnichova se po vyřazení ve druhém kole vrátil už ve středu a měl tak možnost si před pražským challengerem krátce odpočinout. Po dvou dnech relaxace, kdy nevzal raketu do ruky se v závěru týdne znovu začal dostávat do zápasového rytmu.

"Začnu trénovat, doufám, že se tady najde nějaké místo, protože se rozbíhá kvalifikace. Určitě si zvyknu na míče, budu mít doma pohodu. Je to zkrátka lepší, než když někam letím a tam se aklimatizuji."

Souběžně hraný turnaj žen dostává Hernycha i do role diváka. Rozhodně si nechce nechat ujít zápasy Martiny Navrátilové.

Martina Navrátilová,  foto: ČTK
"Já jsem jí už hrát viděl, protože jí potkávám na turnajích. Určitě se půjdu podívat na nějaké zápasy, protože tady vlastně budu celý den. To člověku nedá, aby se nedíval."

Pro našeho reprezentanta platí, že čím větší kurt, tím lépe.

"Není to jenom tady. Já mám moc rád centrkurty, protože ve větším prostoru se mi hraje lépe. Nemám rád stísněnost. Tento areál mám však oblíbený celý a úplně nejraději zde hraji na tzv. malém centru."

V současné době se Jan Hernych cítí ve formě, což je dobrým příslibem pro vyvrcholení antukové sezóny - pařížské Roland Garros.

"Teď se cítím na kurtu dobře, hraji v klidu, akorát mi letos nějak nejdou druhá kola. Myslím, že nejlepší by bylo to zlomit právě tady."

Autor: Jan Hloch
klíčové slovo:
spustit audio