Vítejte na vánočních trzích! Cukroví, velké tak na jedno sousto, je česká specialita
Vítejte ve středověké Praze na Staroměstském náměstí. Jsou tu jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě. V Česku existuje vánoční specialita, kterou v restauracích nekoupíte. Jde o cukroví. Velké tak na jedno sousto. Peklo se už před 500 lety. Bývalo jednodušší, často jen ze sušeného ovoce, medu a jiných přísad.
Související
-
Česko na talíři
Jak se připravují speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké jsou druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?
-
České Vánoce
Radio Praha International připravilo vánoční stránky, díky kterým se můžete seznámit s tradičním pojetím vánočních svátků či si vyzkoušet některé z klasických receptů.