Česko na talíři
Poznat dobře Česko znamená poznat i typickou českou kuchyni. Ta dnes prožívá renesanci. Restaurace a hospody nabízejí tradiční česká jídla, která mají vztah k regionu a jsou připravená z kvalitních surovin. Jak se připravují tradiční speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké se servírují druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?
nejnovější články
-
Česko na talíři: Kváskový chléb
Bez chleba si neumíme život představit. Nikdy se nepřejí. Obsahuje český kvas a luční kmín. Chleba je spojen i s rituály. Příchozí se například vítali chlebem a solí.
-
Škvarková pomazánka
K tradiční české kuchyni patří jednoznačně zabijačkové speciality. A mezi nimi samozřejmě nechybí škvarky a z nich připravovaná pomazánka.
-
Pečené koleno patří v Česku mezi nejžádanější hospodská jídla
To, co z kolene dělá hit přátelských posezení u piva, je kombinace dobře upečeného, ne úplně libového masa a dozlatova vypečené křupavé kůrky.
-
Nakládaný hermelín je úžasnou pochoutkou k pivu i vínu
Plísňový sýr naložený v oleji se hodí jako rychlé pohoštění, chuťovka k zakousnutí, ale i jako originální dárek.
-
Tatarák s vychlazeným pivem – jedno z nejoblíbenějších hospodských jídel
Snadno ho připravíte doma, přesto si ho většina Čechů dopřává právě v hospodách. Na jídelníčku ho najdete v obyčejných restauracích i luxusních podnicích.
-
Svíčková – královna mezi českými omáčkami
Bez omáček a knedlíků bychom se v české kuchyni neobešli. Na svíčkové si pochutnávají celé generace.