Česko na talíři
Kulinární kultura je součástí národní historie. Každý národ má své tradiční způsoby stravování, suroviny, pokrmy a nápoje, stejně jako jejich vzájemnou kombinaci a chuťové vlastnosti. V současnosti ovšem moderní technologie, nedostatek času a globalizace tradiční recepty, technologie i servírování vytlačují.
nejnovější články
-
Škvarková pomazánka
K tradiční české kuchyni patří jednoznačně zabijačkové speciality. A mezi nimi samozřejmě nechybí škvarky a z nich připravovaná pomazánka.
-
Pečené koleno patří v Česku mezi nejžádanější hospodská jídla
To, co z kolene dělá hit přátelských posezení u piva, je kombinace dobře upečeného, ne úplně libového masa a dozlatova vypečené křupavé kůrky.
-
Nakládaný hermelín je úžasnou pochoutkou k pivu i vínu
Plísňový sýr naložený v oleji se hodí jako rychlé pohoštění, chuťovka k zakousnutí, ale i jako originální dárek.
-
Tatarák s vychlazeným pivem – jedno z nejoblíbenějších hospodských jídel
Snadno ho připravíte doma, přesto si ho většina Čechů dopřává právě v hospodách. Na jídelníčku ho najdete v obyčejných restauracích i luxusních podnicích.
-
Svíčková – královna mezi českými omáčkami
Bez omáček a knedlíků bychom se v české kuchyni neobešli. Na svíčkové si pochutnávají celé generace.