Vítejte na vánočních trzích! Cukroví, velké tak na jedno sousto, je česká specialita

Vítejte ve středověké Praze na Staroměstském  náměstí. Jsou tu jedny z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě. V Česku existuje vánoční specialita, kterou v restauracích nekoupíte. Jde o cukroví. Velké tak na jedno sousto. Peklo se už před 500 lety. Bývalo jednodušší, často jen ze sušeného ovoce, medu a jiných přísad.

klíčové slovo:
  • Česko na talíři

Související

  • Česko na talíři

    Jak se připravují speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké jsou druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?

  • České Vánoce

    Radio Praha International připravilo vánoční stránky, díky kterým se můžete seznámit s tradičním pojetím vánočních svátků či si vyzkoušet některé z klasických receptů.