Česko na talíři: Kachna. Sváteční jídlo, které proniklo i do moderní gastronomie
Kachna je pro nás svátečním jídlem, patří k nedělnímu obědu, ke slavnostním chvílím, oslavám a vánočním svátkům. Rádi ji nabídneme těm, kteří chtějí ochutnat něco ryze českého. Sůl dodá kachně tu správnou chuť, maso díky ní zkřehne, pustí tuk a udělá radost na jazyku. Kachnu před pečením tedy nejen solíme, ale musíme ji také pokmínovat. Někdo přidává i majoránku nebo tymián. Nejlépe se k ní hodí houskový knedlík a dušené červené zelí. Kachna je pro nás tak dobré jídlo, že pronikla i do moderní české gastronomie. A tak si můžete dopřát třeba kachní sekanou, nudličky z kachních prsíček s grilovanou zeleninou nebo trhané kachní maso v lahodné housce.
Související
-
Česko na talíři
Jak se připravují speciality české kuchyně? Jak se vyrábí tradiční ležák, co nesmí chybět v dobrém chlebu, jaké jsou druhy knedlíků nebo jaký je typický český zákusek?