Novocirkusový soubor Cirk La Putyka se představí v kanadském Montrealu

Runners, Cirk La Putyka

Novocirkusový soubor Cirk La Putyka se od 12. do 16. července představí v Montrealu. Ten je díky místním slavným souborům jako považován za hlavní město nového cirkusu. Cirk La Putyka poté zamíří do New Yorku i na maďarský Sziget Festival.

Runners | Foto: Cirk La Putyka

V Montrealu členové souboru odehrají šestkrát na festivalu Complèment Cirque pohybově-novocirkusovou inscenaci Runners, která bodovala již loni na přehlídce Fringe ve skotském Edinburghu. Hlavní část scénografie v ní tvoří obrovský běžecký pás, který do zámoří putoval v kontejneru celý měsíc.

Inscenace Runners spojuje tanec, působivou akrobacii a originální živou hudbu. Čtyři tanečníci a dva hudebníci zvou diváky, aby se zamysleli nad životem v rychle se měnícím světě. Unikátní scénografii zde tvoří obrovský běžecký pás, který byl vyroben na míru ve Velké Británii. Herci na něm během představení uběhnou dohromady téměř celý maraton.

Představení Runners zamíří do Chathamu a Budapešti

Rosťa Novák | Foto: Petr Chodura,  Cirk La Putyka

Představení Runners po uvedení v Montrealu bude pokračovat hned v sobotu 22. července do divadla PS21 v americkém Chathamu nedaleko New Yorku.

Loňská novinka Boom vol. 2 s ukrajinskými studenty se od 10. do 15. srpna ukáže šestkrát návštěvníkům obřího maďarského festivalu Sziget v Budapešti.

"Všechna tři hostování jsou výsledkem našeho hraní loni na Fringe festivalu v Edinburghu, kdy nás viděla řada světových dramaturgů a promotérů. Být navíc vybrán do Montrealu je obrovským úspěchem, v severní Americe není prestižnějšího festivalu," uvedl principál souboru Cirk La Putyka Rostislav Novák.

klíčová slova: